izbačen iz udruge

Kajtazi: Nije bilo nikakvog fizičkog sukoba, podići ću prijavu za povredu časti!

01.10.2024 u 19:03

Bionic
Reading

Romska udruga Kali Sara optužila je saborskog zastupnika Veljka Kajtazija za fizički napad na predsjednicu udruge Suzanu Krčmar

Izbacili su ga iz udruge, čiji je bio počasni član, te mu naložili da iseli svoje stvari. Kako RTL doznaje u udruzi, Suzana Krčmar je jučer dala iskaz policiji, a danas Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Zastupnik Kajtazi, pak, negira da je bilo ikakvog nasilja.

'Nije bilo nikakvog fizičkog sukoba. Ne postoji nikakva prijava protiv mene zato što ne postoje dokazi, niti argumenti. Nakon što se sve to smiri, ja ću sigurno podnijeti prijavu za narušavanje časti', rekao je Kajtazi.

Sve je komentirao i premijer Andrej Plenković.

'Moja suradnja, osam godina s njima je odlična. Stekao sam dojam da su u izvrsnoj komunikaciji. Uopće mi nije jasno otkud se tako nešto moglo dogoditi ako se dogodilo, a očito se nešto dogodilo', rekao je Plenković.

  • +8
Veljko Kajtazi Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je izjavio da je Državno odvjetništvo (DORH) naložilo policiji da provjeri optužbe o napadu saborskog zastupnika romske nacionalne manjine Veljka Kajtazija na suradnicu, nakon čega DORH treba donijeti svoju meritornu odluku.

Podsjetimo, tjednik Nacional prošloga je tjedna objavio da je Kajtazi, koji je kao zastupnik član vladajuće većine, ljetos fizički napao svoju suradnicu i predsjednicu Saveza Roma "Kali Sara" Suzanu Krčmar. DORH je u kolovozu zbog tog slučaja navodno zaprimio kaznenu prijavu protiv Kajtazija koji je kao i Krčmar te tvrdnje demantirao.