DOBAR TRENUTAK

Kalmeti nagrada Sveučilišta u Zadru!

25.10.2013 u 14:01

Bionic
Reading

U Zadru se posljednjih dana sve vrti oko Božidara Kalmete. Zadarskog gradonačelnika novinari i fotoreporteri sačekuju ispred kuće, prate ga do posla, dočekuju ispred zgrade Gradskog poglavarstva...

On u međuvremenu izbjegava neke svoje dogovorene gradonačelničke obveze te se ne pojavljuje na javnim skupovima. Izbjegao je protokolarnu obvezu održavanja pozdravnog govora na otvorenju Dana hrvatskog turizma, a malo zatim i središnju svečanost otvaranja međunarodnog simpozija The 24th DAAAM International Symposium u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Sve to ukazuje na izvanredno stanje u Zadru zbog najnovije afere izvlačenja novca iz HAC-a i medijskih kalkulacija kako bi se na listi privedenih uskoro mogao naći i sam Kalmeta.


Rektor zadarskog Sveučilišta Ante Uglešić, koji je svoje neskrivene simpatije prema Božidaru Kalmeti i HDZ-u iskazao u vrijeme predizborne kampanje pojavivši se na predstavljanju programa ove stranke, i to na rezerviranom stolcu u prvom redu, procijenio je valjda kako je to najpogodniji trenutak da se zadarskom gradonačelniku 'u znak zahvalnosti za stalnu potporu razvitku Sveučilišta u Zadru dodijeli individualizirana osnivačka medalja'. Nije mu u tomu zasmetala činjenica da je proteklih desetak godina Kalmeta proveo u Zagrebu te da su se na mjestu gradonačelnika od Kalmetinog do Kalmetinog mandata izmijenila tri gradonačelnika: Ana Lovrin, Živko Kolega i Zvonimir Vrančić.

Kalmeta se nije pojavio na primopredaji nagrade. Za to je vrijeme imao važnijeg posla. Preko medija je odašiljao poruku kako će pokrenuti privatnu tužbu protiv predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića koji ga 'bezrazložno blati već neko vrijeme'.