JEZIVE POSLJEDICE TUČE

Katastrofa u Bošnjacima: Kao da su snajperisti prošli kroz selo!

01.07.2024 u 21:00

Bionic
Reading

U istočnom kutu Posavine, nedaleko od Županje, nalaze se Bošnjaci, šokačko mjesto s nešto više od tri tisuće žitelja koje od večeras vjerojatno i njima samima izgleda neprepoznatljivo

Naime, strašna tuča koja je između 19 i 20 sati protutnjala Posavinom ostavila je posljedice na velikom broju kuća.

Razmjere štete mogu se samo nazrijeti na snimci objavljeni na Facebook stranici Neverin, na kojoj možemo vidjeti doslovno izrešetane fasade kuća, koje izgledaju kao da su po njima pucali snajperisti.

Razbijena stakla, uništeni krovovi, popucale rolete, uništeni automobili te slojevi tuče na zemlji svjedoče o sve fatalnijim posljedicama klimatskih promjena, a najgore je što, po vremenskim prognozama, tijekom noći može doći do novog nevremena.

'Katastrofa je. Sodoma i gomora je, vjetar je otkrio kuće, padao je led veličine teniske loptice. Gore je nego što je bilo prošle godine. Ne znam ništa, ja sam na svom krovu, svi su na svom, ja na svom, spašavamo da nam kuće ne prokisnu. Ja sam sve zvao, najavljuju cijelu noć kišu', rekao je za 24sata načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić.

Isti medij javlja kako je vukovarsko-srijemski župan Franjo Orešković na putu u Bošnjake gdje će održati hitni sastanak s načelnikom.