NEMA SANKCIJA

Kerum je pjevao samo melodiju ustaške pjesme

14.05.2013 u 17:56

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo i splitska policija neće protiv aktualnog gradonačelnika Splita Željka Keruma podnositi prekršajnu ni kaznenu prijavu zbog pjevanja na glazbu ustaške pjesme "Jasenovac i Gradiška Stara", jer, kazali su, tu nema elemenata za daljnje policijsko postupanje.

U službenom odgovoru PU splitsko-dalmatinske na Hinin upit piše "da su prikupljena saznanja, obavljeni uvidi u spornu snimku i u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu utvrđeno da nema elemenata za daljnje policijsko postupanje".

Nezavisna lista "Drugo lice Splita" na čelu s Draganom Markovinom prva je krajem prošlog tjedna javno tražila da se gradonačelnika kazni zbog navodnog pjevanja ustaške pjesme na splitskoj Rivi, te su povodom toga medijima uputili i priopćenje u kojem su tražili da se reagira.

Policija je ipak u razgovoru sa svim akterima tog događaja, a osim gradonačelnika i njegovih ljudi iz stožera, na Rivi je u to vrijeme bila i predsjednica Gradskog vijeća i kandidatkinja za županicu Nevenka Bečić, dogradonačelnik Jure Šundov i Duško Mucalo, zaključila da nema elemenata za daljnje postupanje.

Osim što je policija obavila razgovor sa svim akterima pregledali su i televizijsku snimku, te utvrdili da splitski gradonačelnik nije pjevao ustašku pjesmu, već je na glazbu te pjesme pjevao druge, izmijenjene stihove.