U ČEMU JE PROBLEM?

'Kerumov' vrtić na Žnjanu je već spreman

19.08.2009 u 16:10

Bionic
Reading

S obzirom na sve što se događalo posljednjih nekoliko tjedana vezano uz inicijativu o otvaranju šest novih vrtića u Splitu, provjerili smo kakva je situacija u jednom od njih

SPLIT - Na adresi Žnjanska ulica 10, za jesen je najavljeno otvaranje dječjeg vrtića. U zgradi koju je tvrtka Dalkoning izgradila prije tri i pol godine, tvrtka Elanija posjeduje veliki poslovni prostor koji je vlasnica Marina Wallner namijenila za dječji vrtić. U vrijeme dovršenja zgrade nije dobila dozvolu za to, pa je u međuvremenu u tom prostoru djelovala privatna srednja škola.

Sad je najavljeno da će u tom prostoru biti vrtić i sutra dolazi komisija iz Grada. Tvrtka Elanija je taj prostor iznajmila gradu Splitu za novu staru namjenu. Provjerili smo kako izgleda taj objekt iznutra i on je zapravo u potpunosti završen i spreman za rad. Samo još nedostaje namještaj koji je najavljen za koji dan.

Pitanje koje se nameće je gdje je problem. Ne znamo u kakvom je stanju ostalih pet lokacija za dječje vrtiće, ovaj na Žnjanu ima parkete i pločice i potpuno je nov i čist. U normalnim okolnostima podrazumijevalo bi se da onih šest milijuna kuna treba za dovršenje drugih lokacija, ali nakon ovakvih iskustava, jednostavno sve treba provjeriti od početka do kraja. Ova lokacija na Žnjanu spremna je za 1. rujna.

Nameće se zaključak da je drama i skandal iskonstruiran. Gradskom vijeću nitko ne brani da barem jednim dijelom formalno ispuni dio obećanja. Već je postalo iritantno po forumima čitati da su sitničavi novinari krivi što nečija dječica neće biti u vrtiću i kako novinari ne daju novom gradonačelniku da radi u miru.