INTERAKTIVNA KARTA

Klikom miša do prvog liječnika ili ljekarne

13.03.2013 u 17:08

Bionic
Reading

Hrvatski autoklub (HAK) i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) predstavili su danas na HAK-ovoj interaktivnoj internetskoj karti, putnom planeru i domaćim i inozemnim aplikacijama za pametne telefone oko 6500 dostupnih medicinskih ustanova - ugovornih suradnika HZZO-a raspoređenih na 3200 lokacija

Predstavljanjem javnosti ove nove zajedničku online usluge na HAK-ovim internetskim stranicama, namijenjenu domaćim građanima, zdravstvenom sustavu i inozemnim gostima, imati će se puni uvid u davatelje zdravstvenih ustanova i o njihovim lokacijama a kako je danas naglašeno, ovaj sustav će još nadograđivati, istaknuto je na predstavljanju interaktivne karte.

Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga, predstavivši ovu aplikaciju koja je već u uporabi, kazao je kako je HZZO razvrstao ugovorne partnere u devet kategorija a to su bolnice, domovi zdravlja, hitna pomoć, ordinacije, ljekarne, laboratoriji, njega u kući, zavodi za javno zdravstvo te zdravstvena skrb. Omogućen je interaktivni pregled tih zdravstvenih ustanova, naglasio je dodavši da je tako omogućen bolji uvid u dostupnost zdravstvene zaštite i pružanje kvalitetnije i efikasnije zdravstvene usluge. Građani će na jednom mjestu moći steći uvid u dostupnost, radno vrijeme i kontaktne podatke najbližeg ugovornog liječnika ili ljekarne. Djelatnici u zdravstvu dodatnu vrijednost imaju u segmentu dostave lijekova, dok će turistima zdravstvene usluge biti dostupnije, naglasio je Varga.

Goran Baotić iz HAK-a istaknuo je da putem besplatnih iPhone i Android aplikacija za pametne mobitele od 2011., HAK ponudio vozačima najpotrebnije putne servisne informacije kao što je izvješće o stanju na cestama, slike uživo s HAK-ovih kamera, ali i pristup interaktivnoj internetskoj karti i putnom planeru. Tako, objasnio je uz pomoć GPS sustava, imate na karti lokacije svih domova zdravlja i ordinacija liječnika pa je logično da na jednoj lokaciji, npr. Doma zdravlja ima označeno više liječničkih ordinacija, a putem pretraživanja može se doći do svih informacija o svakoj ordinaciji. Također uz pomoć ovih aplikacija, odabere se najbolja ruta do pojedine lokacije, dodao je.

Inače, kako najavljuju iz HAK-a i HZZO-a ova interaktivna karta već je u uporabi, besplatna je, a cijeli sustav će se nadograditi tako da će korisnici imati informacije o svim davateljima zdravstvenih usluga.