POVJERENJE GRAĐANA

Kojim uniformama najviše vjerujete?

03.03.2014 u 15:45

Bionic
Reading

Prema istraživanju GfK, sve više raste povjerenje građana u policiju i vojsku. No građani ipak najviše vjeruju – vatrogascima i vojnicima

Da je to doista tako, slaže se i Boris Banjan, zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Njih zovu svi, od onih kojima treba skinuti mačku s drveta do onih kojima je potrebna pomoć da bi se izvukli iz vozila uništenog u prometnoj nesreći, piše Glas Slavonije

Što god građani mislili o uniformama, ona maskirna im je najdraža. Ispitivanja javnog mišljenja već godinama pokazuju da je povjerenje javnosti u Hrvatsku vojsku vrlo visoko. Toliko visoko da je usporedivo samo s povjerenjem u Crkvu. S druge strane, istraživanje provedeno među hrvatskim vojnicima pokazuje da oni nemaju takav dojam. Većina smatra da je javnost prema vojsci razmjerno kritična i suzdržana. Posljednjih godina počelo je sustavno zapošljavanje i pomlađivanje vojske te se sustavno prati stav mladih prema zapošljavanju u vojsci.

Osječki policajci sve se manje sukobljavaju s ljutitim pojedincima na intervencijama. Milan Baričević, načelnik PU osječko-baranjske, nedavno je naglasio kako razlog većeg povjerenja vidi u tome što je osječka policija poduzela sve da građani budu zadovoljniji njezinim radom.

Radni dan u prepoznatljivim odorama provode i komunalni i prometni redari, no oni su često na meti kritika, uvreda, raznih neugodnosti, čak i fizičkih napada. Potvrdio je to voditelj službe komunalnog redarstva Grada Osijeka Ivica Šiškić.

Više pročitajte ovdje