'tragikomična situacija'

Kosor: 'DP si je stvorio jednu naivnu sliku u glavi'

17.07.2024 u 11:15

Bionic
Reading

'DP je bio žestoka oporba, to su nekako svi zaboravili. Oni su žestoko kritizirali premijera i danas više nitko ne spominje da su ga proglašavali izdajicom Hrvata i lopovom, a danas rade planove za budućnost. Ja u takvu vrstu političkog prijateljstva ne vjerujem, gdje se neprijateljstvo pretvori u prijateljstvo. To ni u osobnom životu ne funkcionira', komentirala je Jadranka Kosor

Bivša premijerka Jadranka Kosor osvrnula se na izbor državnih tajnika iz redova Domovinskog pokreta rekavši kako je u 'njezino vrijeme' u svakom ministarstvu ministar bio glavni.

'Njegova je prva, a bome i zadnja. Oni za resore imaju državne tajnike koji su njihovi zamjenici i ne mogu zamisliti da bi državni tajnici kontrolirali ministra ili ministricu. To je jedna naivna slika koju su si DP-ovci stvorili u glavi', rekla je Kosor gostujući na N1 Televiziji.

Tvrdi da je DP promijenio stav u svemu.

'Jedna nikad viđena situacija i pomalo tragikomična. Pogotovo mi je smiješno, ali više tužno, gledati najave DP-a što će oni u Hrvatskoj promijeniti i zaustaviti sve što je protivno njihovom svjetonazoru, ali neće', istaknula je.

Respektabilan protukandidat

Što se tiče HDZ-ovog kandidata za predsjednika države kaže da su oni već morali iznjedriti respektabilnog protukandidata Zoranu Milanoviću.

'Sve o čemu se sada spekulira su nestranački ljudi i time bi velik dio članova HDZ-a bio nezadovoljan. Zašto jedna velika, stožerna stranka ne može iznjedriti niti jednog kandidata', ustvrdila je te nastavila:

'Ja mislim da Plenkoviću savršeno odgovara Milanović jer je on uvijek taj na kojeg može okrenuti svoje verbalne topove i označiti ga kao nekoga tko nešto prtlja. A nije mu problem jer kada bi na Pantovčak došao kandidat HDZ-a onda ne bi bilo razumijevanja za tvrdu kohabitaciju. Dok je Milanovića, Plenković može bildati tu nadmoć koju ima jer on ima sve konce moći', rekla je.