PROZIVANJE ZA KORUPCIJU

Kovačić spustio Mireli Holy: Izjava joj je nepametna

27.04.2016 u 11:59

Bionic
Reading

Nakon što je Mirela Holy, gostujući u emisiji Veto TV Jabuke, prozvala Mostovog zastupnika i gradonačelnika Omiša Ivana Kovačića zbog korupcije, stigao je odgovor i od njega samog

'Mostu se dogodilo svojevrsno prokletstvo, najgore razočaranje nastupa kada se dogodi cilj za koji niste dovoljno spremni i čvrsti u svojim idejama. Nemam visoko mišljenje o Mostu, i ljudima u Mostu. Tamo ima jako puno licemjerja. I zadnji je primjer gospodina Kovačića koji se okomio na HDZ-ovca Škaričića, i to jer je on netransparentno trošio novac i nenamjenski. Tu bih htjela samo podsjetiti da je on iskamčio iz Fonda za zaštitu okoliša i energentsku učinkovitost 30 milijuna kuna za sanaciju stijena nad Omišem, i to je potpuno nenamjenski potrošen novac. A Fond za zaštitu okoliša nalazi se u interesnoj zoni njegova stranačkog kolege, ministra Dobrovića. Tu se radi o identičnom primjeru političke korupcije kakvih ima u HDZ-u ili SDP-u', rekla je Holy.

Međutim, odmah je stigao odgovor od Ivana Kovačića, koji je kazao da se Holy gostujući u emisiji ponijela 'lažljivo i nepametno'.

'Lažljivo zato što je sve što je rekla apsolutna laž, a nepametno jer bi morala znati da grad Omiš do sada nije dobio ni kune od tih 30 milijuna kuna pa ih nismo ni mogli nenamjenski potrošiti. Potpisani su ugovori za neke projekte sanacije stijena koji su bili i u vrijeme kada je ona bila ministrica, u zadnjih pet, šest godina postoji taj projekt sanacije stijena i sada je samo doveden u završnu fazu gdje će Fond za zaštitu okoliša isplaćivati izvođačima radova. Ali, kažem, koliko je to nepametna izjava, pa i možda sama gospođa Holy. Mislim da je kao ministrica trebala nešto više znati o funkcioniranju sustava, nažalost ona se bavila pisanjem mailova za politička kadroviranja', odgovorio je Kovačić.