oprezno u prometu

Krenule gužve prema moru: HAK upozorava na medvjeda na autocesti

29.06.2024 u 07:46

Bionic
Reading

Prvi je udarni turistički vikend i sve je gužvovitije na cestama. Policija je u petak poslala upozorenje i savjete vozačima. Najavili su i veliku akciju u prometu tijekom vikenda

Aktivnosti će se provoditi na svim važnijim cestovnim pravcima koji iz unutrašnjosti vode prema moru, kao i na prilazima većim turističkim središtima, a najveća pozornost posvetit će se autocestama i važnijim državnim cestama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu koji 'iskaču' iz normalnog prometnog toka ili grubo krše prometne propise zbog kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama, odnosno čine prekršaje iz tzv. skupine 'četiri glavne ubojice u prometu' - vožnja pod utjecajem alkohola, kretanje brzinama većima od dopuštenih, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela, ali i prekršaji motociklista', objavila je policija.

Stanje na cestama u 7.30 sati

Životinja (medvjed) na autocesti A6 kod čvora Delnice. Vozi se uz ograničenje brzine.

Magla smanjuje vidljivost mjestmice u Lici, a u ostalom dijelu zemlje vozi se uz povoljne vremenske uvjete.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora osobito na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici te na ulasku u Hrvatsku kod Maclja.

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići:

pojačan je priljev vozila na naplati Lučko u smjeru mora;

vozi se u koloni u pokretu uz povremene zastoje između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora

prometna nesreća je na 60.km između čvorova Novigrad i Bosiljevo 1 u smjeru Dubrovnika. Promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 80 km/h

A2 Zagreb-Macelj:

zbog povećanog priljeva vozila kolona na naplati Trakošćan u smjeru Zagreba duga je oko 1,5 km i nastavlja se u Sloveniju.

sve osim nogometa

Učitavanje...