Krostini s paštetom od crvene leće i pečenih paprika
SASTOJCI:
Pašteta:
75 g maslaca
2 manje glavice ljubičastog luka, narezane na tanke ploške
3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 list svježeg lovora
sol
1 ½ žličice mljevenih sjemenki korijandera
1 žličica mljevene crvene paprike (slatke)
½ žličice svježe mljevenog papra
¼ žličice papričice cayenne
250 ml bijelog vina
250 g crvene leće,probrane i isprane
500 ml vode
1 žlica agar pahuljica (želatina od algi)
1 žlica aceta balsamica
225 g krem sira (abc)
250 g pečenih crvenih paprika (u Mercatoru na delikatesama)
1 žličica svježeg mažurana ili origana
za posluživanje:
1 žlica maslinova ulja
2 crvene i dvije žute svježe paprike
1 žlica aceta balsamica
1 žlica svježeg mažurana ili origana
4 puter štangice
PRIPREMA:
Nauljite četvrtastu keramičku posudu za terine i obložite je masnim papirom.
Zagrijte dvije žlice maslaca u rajngli i pirjajte luk, češnjak, lovor i malo soli, mješajući dok luk ne dobije zlatnu boju.
Umiješajte korijander, papriku, cayenne, papar i još malo soli u luk. Dodajte vino i pustite da zavrije i smanjite vatru. Dodajte leću, vodu i agar te kuhajte dok se leća ne počne raspadati i smjesa se ne zgusne, oko 20 minuta.
Dodajte ocat i odstranite lovor.
Ispasirajte krem sir, pečene paprike i ostatak maslaca dok ne bude glatko, dodajte leću i soli po ukusu i ispasirajte sve zajedno.
Umiješajte origano ili mažuran I ispunite sa paštetom terinu. Ostavite da se stisne.
Ispecite paprike, ogulite i odstranite sjemenke. Izrežite na trake, posolite, popaprite i začinite maslinovim uljem i acetom balsamicom.
Puter štangice izrežite na ploške, tostirajte u pećnici dok ne postanu zlatne.
Poslužite tako da stavite malo paštete na plošku peciva i završite s malo pečene paprike i listićima origana ili mažurana.