KRITIZIRANA UPRAVA

'Kroz ložu Hajduka prošlo više kriminalaca nego u Bilicama'

22.11.2011 u 16:32

Bionic
Reading

Glavna skupština HNK Hajduk š.d.d. na današnjem je zasjedanju i službeno izabrala novi devetoročlani Nadzorni odbor kluba, a u diskusijama su se čule kritike na rad sadašnje klupske uprave kojoj je zamjereno neiskustvo u usporedbi s Dinamovom upravom

U novi Nadzorni odbori su izabrani i dosadašnji članovi tog tijela Petroslav Sapunar i Jako Andabak, te sedam članova koje je nedavno izravnim i dopisnim glasovanjem predložila Udruga 'Naš Hajduk', a potvrdilo ih splitsko Gradsko vijeće jer je grad Split sa 56 posto većinski vlasnik Hajduka. To su Josip Paladino, Šime Luketin, Branka Ramljak, Vjekoslav Hrabar, Nikola Koceić Bilan, Ljubo Pavasović Visković i Ante Majić.Te je prvi puta u Hrvatskoj da u izboru nadzornog tijela sportskog kolektiva sudjeluju navijači.

Novi član NO prof. dr. Josip Paladino istaknuo je kako će se se novi Nadzorni odbor ponašati sportski, hrabro i pošteno.

'To je dužnost svih prema Hrvatima i Dalmatinacima diljem svijeta koji vole Hajduk', kazao je dr. Paladino.

Predsjednik Uprave Hajduka Hrvoje Maleš je, govoreći o planu kluba za 2012. godinu, istaknuo kako se očekuje prihod od oko 88 milijuna kuna, ali je najavio i smanjenje rashoda i sadašnjeg igračkog kadra sa 44 na 28 nogometaša.

'Sada se od prodaje igrača ostvaruje 70 posto prihoda Hajduka, a u idućoj godini to ćemo smanjiti na 50 posto', naglasio je Maleš, najajavši i smanjenje plaća nogometašima. Govoreći o financijskim planovima Maleš je također istaknuo kako Uprava Hajduka razmišlja "o prodaji imena stadiona", o čemu se, kako je objasnio, razgovaralo i za vrijeme nedavne posjete Hajdukovog izaslanstva sjedištu Eufe.

"Vjerujemo da će Hajduk u idućoj sezoni ravnopravno ući u utrku za osvajanje hrvatskog prvenstva", kazao je Maleš, osvrćući se na sportske ciljeve kluba.

Nekoliko je diskutanata kritiziralo Maleša i Upravu zamjerivši im na lošem igračkim pojačanjima koja nisu opravdala uložena sredstva, a istodobno nisu produženi ugovori Danijelu Subašiću i Marinu Tomasovu. Mali dioničar Duško Grbac zamjerio je Malešu na neiskustvu i netaktničnim istupima u medijima kojima, po njegovom mišljenju, nije trebao izjaviti da je digao zajam radi isplate plaća nogometašima jer na taj način odvraća sponzore.

Odgovarajući na primjedbe Maleš je priznao svoje nedostatke rekavši kako će ih ubuduće nastojati ukloniti. Priznao je i da njegovom greškom još nisu produljeni ugovori Subašiću i Tomasovu, dodavši kako je do toga došlo jer je bilo ponuda za njihovu prodaju ali se one nisu ostvarile. Maleš je kazao i kako je jedan nogometaš nedavno treneru Krasimiru Balakovu rekao: 'Kupi kartu za Bugarsku, tu si još dva dana, ali ti to još ne znaš'.

Maleš je naglasio kako uprava neće tolerirati takve istupe nogometaša, te je zamjerio nogometašima za curenje informacija o zbivanjima u klubu i svlačionici.

Odgovarajući na primjedbe da je Dinamov čelnik Zdravko Mamić uspješniji od kompletne Hajdukove Uprave, član uprave Hajduka Milo Nižetić je kazao da 'Mamić, njegov pristup poslu i ponašanje nama nisu primjer'.

Mali dioničar Marin Burić je zatražio da se uvede red u počasnoj loži Hajduka na Poljudu.

'Kroz počasnu ložu Hajduka u proteklom je razdoblju prošlo više kriminalaca, neću reći kao u Remetincu, ali svakako više nego u splitskom zatvoru Bilice', kazao je Burić.