Ljetni roštilj

Ljetni roštilj

07.08.2012 u 10:40

Bionic
Reading

... na Mrežnici u najljepšoj kući u ovom dijelu svijeta, ako ne i šire. O toj ću kući pisati u posebnome postu, jer je zaslužila. Sada vas samo želim podsjetiti na ljepote ljetnog roštiljanja

Svježe. Jednostavno. Slasno, a možda malo i - masno. Kuća na Mrežnici u kojoj je roštilj ispečen i pojeden izgleda kao da je, nekada davno, Mies van der Rohe posjetio Mrežnicu i odlučio sagraditi zdanje u čistoj, netaknutoj prirodi koje je  kombinacija tradicionalne lokalne gradnje i samo njemu svojstvenog arhitektonskog izričaja. Neopisivo!


Dakle za ljetni je roštilj važan dobar drvosječa :) ...


... s reprezentativnim sjekirama!

... ambijent u prirodi, dobra ekipa ...


... domaće svježe meso i ...


... povrće ...


... i vrstan poznavatelj roštiljskoga pečenja te ''pacanja'' (začinske trave razne u dobrom maslinovom ulju kistom razmazati po mesnim i povrćastim plohama)


I jedan mali pas imenom Ružica koji zna što je dobro i zato strpljivo čeka ... zalogaj

U istu se avanturu ne upuštajte u nekakvoj šumici na moru, jer biste mogli zadati pune ruke posla lokalnim gasiteljima požara. Bolje je i sigurnije roštiljati na rijeci ili u vlastitome vrtu.


Ako ste strastveni ljubitelj roštiljskog, da prostite, krkanja, ujutro ili prije samog obroka pojedite tanjur svježega voća


Evo kako je izgledao moj skromni, roštiljski odabir :)


Ako želite da vam meso ''ne padne na želudac'' jedite ga sa salatom, a ne s ...

Foto: Jelena Iva Nikolić
... predivnim, masnim, prepečenim, hruskavim slasnim, slurp, kruhom :P


Domaći pomidori (s Raba) s malo soli i svježega bosiljka

... to je to! Divan ljetni, kasni ručak ili rana večera

. DIY!