... na Mrežnici u najljepšoj kući u ovom dijelu svijeta, ako ne i šire. O toj ću kući pisati u posebnome postu, jer je zaslužila. Sada vas samo želim podsjetiti na ljepote ljetnog roštiljanja
Svježe. Jednostavno. Slasno, a možda malo i - masno. Kuća na Mrežnici u kojoj je roštilj ispečen i pojeden izgleda kao da je, nekada davno, Mies van der Rohe posjetio Mrežnicu i odlučio sagraditi zdanje u čistoj, netaknutoj prirodi koje je kombinacija tradicionalne lokalne gradnje i samo njemu svojstvenog arhitektonskog izričaja. Neopisivo!
Dakle za ljetni je roštilj važan dobar drvosječa :) ...
... s reprezentativnim sjekirama!
... ambijent u prirodi, dobra ekipa ...
... domaće svježe meso i ...
... povrće ...
... i vrstan poznavatelj roštiljskoga pečenja te ''pacanja'' (začinske trave razne u dobrom maslinovom ulju kistom razmazati po mesnim i povrćastim plohama)
I jedan mali pas imenom Ružica koji zna što je dobro i zato strpljivo čeka ... zalogaj
U istu se avanturu ne upuštajte u nekakvoj šumici na moru, jer biste mogli zadati pune ruke posla lokalnim gasiteljima požara. Bolje je i sigurnije roštiljati na rijeci ili u vlastitome vrtu.
Ako ste strastveni ljubitelj roštiljskog, da prostite, krkanja, ujutro ili prije samog obroka pojedite tanjur svježega voća
Evo kako je izgledao moj skromni, roštiljski odabir :)
Ako želite da vam meso ''ne padne na želudac'' jedite ga sa salatom, a ne s ...
... predivnim, masnim, prepečenim, hruskavim slasnim, slurp, kruhom :P
Domaći pomidori (s Raba) s malo soli i svježega bosiljka
... to je to! Divan ljetni, kasni ručak ili rana večera
. DIY!