INTER UTIŠAO PJESNIKE

Lokomotiva prema Europi, Ćiro i Zagreb tonu

03.05.2013 u 22:11

Bionic
Reading

Petak je donio prva dva ogleda 30. kola MAXtv Prve lige, a u oba navrata slavili su domaćini bez primljenog pogotka

U Zaprešiću je odigran iznimno važan dvoboj Intera i Zagreba i pobjedom 2:0 domaći su napravili bitan korak prema opstanku u prvoligaškom društvu iduće sezone. Nakon prvog dijela nije bilo pogodaka, no u nastavku je Frano Mlinar načeo mrežu 'zagrebaša' a pobjedu je s bijele točke potvrdio Ante Budimir. Tako je Inter nakon 12 utakmica bez pobjede uspio povezati dva trijumfa i u zadnji tren krenuti prema sigurnijoj zoni. Ćirin Zagreb, s druge strane, u zadnjih osam ogleda ima samo dva osvojena boda i sve je bliži drugoligaškom plasmanu.

Na Maksimiru je Lokomotiva dočekala Osijek i konačan rezultat bio je 1:0. Osječani, čije je redove iznimno prorijedo popis ozlijeđenih, nisu ostavili loš dojam, ali imali su i dozu peha. U dva je navrata domaći vratar Dominik Picak (Zulimu u prvom i Peroševiću u drugom dijelu) skretao njihove udarce u okvir svoga gola i sačuvao mrežu, dok je njegov vrlo solidni kolega Malenica unatoč dobro partiji (zamijenio ozlijeđenog Mikulića) ipak kapitulirao u 70. minuti. Marko Pjaca je iskoristio ulazak s klupe sjajnim prodorom i točnim dodavanjem za strijelca Domagoja Antolića koji je lakoćom zabio svoj sedmi prvoligaški gol.

Tri kola prije kraja Lokomotiva se svojom četvrtom pobjedom u nizu 'na centimetar' približila premijernom europskom nastupu iduće sezone, dok Osijek stoji u bezbrižnoj zoni koja mu ne nudi rezultatske imperative do kraja sezone.

Sažetak iz Maksimira