lov na glasove

Donald Trump radio u McDonald'su da bi se narugao Harris, ona otišla u crkvu

20.10.2024 u 21:44

Bionic
Reading

Demokratkinja Kamala Harris na svoj je 60. rođendan u nedjelju posjetila crkvu u Georgiji, nastojeći pridobiti što više prijevremenih glasova birača, dok će njezin suparnik, republikanac Donald Trump, održati događaj u Pennsylvaniji, ključnoj saveznoj državi, i posjetiti lokalni McDonald's.

Harris i Trump, izjednačeni u utrci za predsjednika u najkonkurentnijim saveznim državama, posljednjih su dana zaoštrili međusobne napade, u pokušaju prikupljanja podrške prijevremenim glasanjem poštom ili osobno, dok je do izbora 5. studenog još samo 16 dana.

Trenutačna potpredsjednica Harris i bivši predsjednik Trump (78) usredotočeni su na Georgiju, Pennsylvaniju i nekolicinu drugih država. Ti će glasovi vjerojatno odlučiti na izborima jer obje stranke imaju snažnu potporu, a rezultati na nekoliko prošlih izbora bili su podjednaki.

Harris, koja je odgojena u učenjima crnačke crkve i u mladosti pjevala u crkvenom zboru, prisustvovala je službi i održala govor u baptističkoj crkvi New Birth u Stonecrestu u Georgiji. Pozivajući se na iskustva iz djetinjstva u crnačkoj crkvi, Harris je povukla oštar kontrast s grubom i razdornom retorikom trenutačne političke klime, iako ne spomenuvši Trumpa imenom.

"Diljem naše nacije vidimo kako neki pokušavaju produbiti podjele među nama, širiti mržnju, sijati strah i izazvati kaos", rekla je.

"U ovom trenutku naša je zemlja na raskrižju, a kamo ćemo ići ovisi o nama", upozorila je.

  • +3
Kamala Harris Izvor: Profimedia / Autor: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Kasnije će održati govor na događaju Divine Faith Ministries International južno od Atlante, gdje bi je trebala podržati i glazbena ikona Stevie Wonder.

Njezin je kandidat za potpredsjednika Tim Walz prisustvovao službi u Saginawu u Michiganu, dok njegova supruga Gwen Walz planira posjetiti crkvu u Las Vegasu.

Harris će trebati snažne rezultate u većinski nebijelim gradovima Detroitu i Atlanti i njihovim okolnim predgrađima kako bi ponovila pobjede predsjednika Joea Bidena 2020. u Michiganu i Georgiji.

'Radit ću u McDonald'su kako bih se rugao Harris'

Trump je, nakon eskalacije osobnih napada na Harris u subotu, rekao za Breitbart News da će u nedjelju raditi u McDonald'sovom restoranu u Pennsylvaniji "samo iz zabave" kako bi se rugao Harris. Trumpov savjetnik Jason Miller rekao je da će Trump raditi u dijelu restorana s pomfritom.

Harris kaže da je radila u McDonald'su kad je bila mlada, a Trump kaže da joj ne vjeruje.

On će potom održati govor u gradskoj vijećnici u Lancasteru u Pennsylvaniji.

Neki birači već su poslali glasačke listiće poštom u Pennsylvaniji, državi koja nosi najveću neizvjesnost od onih koje se smatraju odlučujućima.

Harris je u ponedjeljak rekla da će, zajedno s bivšom zastupnicom republikankom Liz Cheney, voditi kampanju u predgrađima Pennsylvanije, Michigana i Wisconsina.

Guverner Pennsylvanije Josh Shapiro, demokrat koji podržava Harris, priznao je u NBC-jevom "Meet the Press" da je utrka u njegovoj državi tijesna.

"Razumijemo da će se ovi izbori vjerojatno svesti na desetke tisuća glasova... potrebno je natjecati se za svaki glas", rekao je Shapiro.