teška vremena

Lovro Kuščević čekao u redu za županijski poticaj od 1000 eura

27.08.2024 u 22:19

Bionic
Reading

Bivši ministar Lovro Kuščević (HDZ), koji se pred sudom brani od optužbi za malverzacije sa zemljištem, dobio je poticaje od Splitsko-dalmatinske županije za ugradnju solara

Unatoč optužbama za malverzacije sa zemljištem, zbog kojih mu se trenutno sudi, Kuščević je odlučio iskoristiti priliku koju nudi Splitsko-dalmatinska županija te je ostvario pravo na bespovratna sredstva u iznosu od 1000 eura. Ta su sredstva namijenjena građanima za ugradnju solarnih elektrana na obiteljskim kućama, a dijelio ih je župan Blaženko Boban.

Kuščević je osobno prisustvovao ceremoniji dodjele, gdje je bio dobro raspoložen i nasmijan, pišu 24sata.hr. Došao je na vrijeme, stajao u redu s ostalim korisnicima poticaja, potpisao potrebne ugovore i odslušao kratko predavanje. Njegova prisutnost izazvala je reakcije među prisutnima, od kojih su neki komentirali ironiju situacije.

"Mora da su teška vremena kad bivšem ministru treba pomoć od 1000 eura. Tužna li smo država," izjavio je jedan od nazoćnih događaja.

Kuščević je za 24sata izjavio da će subvenciju iskoristiti za financiranje solarne elektrane na svojoj obiteljskoj kući u Nerežišćima, izgrađenoj u svibnju ove godine. Istaknuo je kako je ponosan što županija potiče zelenu gradnju i održivost, te kako je zadovoljan transparentnošću i jasnoćom kriterija za dobivanje poticaja. 'Zelena gradnja i održivost su naša budućnost, a sad već i sadašnjost. Kao građanin i direktor tvrtke koja prodaje i ugrađuje solarne elektrane, vrlo sam zadovoljan da je Splitsko-dalmatinska županija prepoznala trendove i ovako pomaže građanima da snize troškove energije te tako zajedno pridonesemo zaštiti okoliša,' rekao je Kuščević.