VIŠE OD KARAKTERA

Marija Selak Raspudić u pohodu na Pantovčak: Spremna sam dići kredit za ovo!

18.10.2024 u 21:58

Bionic
Reading

Iz tima Marije Selak Raspudić u petak je stigla i službena potvrda da će ta nezavisna saborska zastupnica u subotu u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici predstaviti predsjedničku kandidaturu. Uoči predstavljanja gostovala je na RTL televiziji te progovorila o kampanji i gorućim pitanjima iz domene odgovornosti predsjednika

Kaže kako na Pantovčak ide s konkretnim programom, za razliku od onih koji misle da su naši građani potkapacitirani, priglupi, i da trebaju samo populističke parole.

Upitana je li se jednim od dva slogana koja će korsititi - 'više od karaktera' htjela narugati Milanoviću, kaže:

Nije riječ o ruganju, mada svaka kampanja koja je suvisla mora imati malo i duha. Složit ćemo se da ne može biti flah. Međutim, riječ je o nečemu drugome. To detektira problem kojem svjedočimo i koji je kulminirao proteklih dana, riječ je o tome da smo svi svedeni na svađu među karakterima. Karakteri su postali sami sebi svrha, a ono što je dobrobit građana i dobrobit RH je potpuno ispalo iz plana. Oni se ovdje svi prepucavaju da bi dokazali tko je u pravu i tko je, kolokvijalno rečeno, veći frajer. I to je ono zbog čega trpi država i razlog zašto sam iskoračila, prenosi RTL.

Kaže da nema jedan konkretan potez iz nadležnosti predsjednika koji bi poduzela po dolasku na Pantovčak, no kaže da je situacija s vojskom prethodnih dana kulminirala. 'Imamo liniju zapovijedanja koja je kompletno posvađana. Zamislite kolika je to sigurnosna ugroza za naše građane. Što da nas netko sutra napadne? Oni se ne bi mogli dogovoriti niti sjesti za isti stol.

  • +9
Marija Selak Raspudić Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Selak Raspudić smatra da Hrvatska treba pomagati Ukrajini, no da prije svega treba stajati uz svoje saveznike. 'Hrvatska je zemlja koja ima snažnu vojsku i koja ima ratno iskustvo te ne mora u ovoj situaciji pokazivati strah', dodaje te proziva Milanovića za izbjegavanje konkretnog odgovora o misiji pomoći Ukrajini.

Kad je riječ o financiranju kampanje, kaže da je 'doista nezavisna nestranačka kandidatkinja' koja se financira svojim sredstvima. 'Nemam tajkuna koji me vodi za ručicu, nemam skriveni kapital, nego ovisim o donacijama građanima. Smatram da je to dobro jer u svakom trenutku mogu vidjeti koliko vrijedim, a spremna sam svoju kampanju i očekivanja prilagoditi sredstvima koja ću uspjeti skupiti. Ali ću uložiti sva svoja sredstva koja imam jer je ova priča u kojoj vjerujem', kaže i dodaje da je, ako bude potrebe, spremna dignuti i kredit.

'Ako se vidi takva promjena i zamislite da prvi put u RH dobijemo na čelu jedne institucije autentičnu nezavisnu i nestranačku osobu, koliki bi to poticaj bio svim građanima da se i oni politički aktiviraju', kaže Selak Raspudić.