PRAVA PRILIKA?

Marko Livaja odlazi u Sampdoriju

14.06.2012 u 14:23

Bionic
Reading

Nakon što je prošle godine šest mjeseci proveo na posudbi u Ceseni, napadač milanskog Intera Marko Livaja ovu će sezonu započeti u redovima povratnika u Serie A – Sampdorije

Mladi hrvatski reprezentativac Marko Livaja prelazi iz Intera u Sampdoriju, gdje će nastaviti kaljenje. Iako je trener Intera Andrea Stramaccioni, koji je Livaju vodio i u Primaveri, najavio kako će mladi napadač dobiti priliku, Inter se do zadnje utakmice borio za Europu i Livaja je ostao na klupi.

Osamnaestgodišnji napadač prvi dio prošle sezone proveo je u redovima Cesene, za koju je upisao tri nastupa, pa je ovo logičan put nastavka kaljenja. Teško je bilo očekivati da će Livaja odmah dobiti priliku u mega momčadi poput Intera, a dobra je vijest da ga je osobno tražio trener Sampdorije, što bi trebalo značiti da će sigurno igrati.

Livaja je u prošloj sezoni s Interom osvojio prvo izdanje juniorske Lige prvaka, te talijansku Primaveru, što je privuklo scoute brojnih klubova, koji su ga željeli vidjeti u svojim redovima. Loša je to vijest za Hajduk, koji ga je olako pustio s Poljuda, kao i brojne talente prije njega. S hrvatskom reprezentacijom je nedavno izborio plasman na Euro za U19 igrače.