ĐIR PO VEGE FESTIVALU

Milanović: Kažem Dodiku da olabavi malo. Što god ja pokušam popraviti, on zezne

07.09.2024 u 13:26

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović dao je izjavu novinarima na zagrebačkom Europskom trgu, gdje se održava 16. ZeGeVege festival održivog življenja. Komentirao je cijene u zemlji, nove Vladine mjere, ali i svoje, kako je rekao, pokušaje da primiri predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, s kojim se, priznao je, redovito čuje

Milanović je rekao kako su cijene previsoke i da treba zaštititi one koji teže žive.

'Iz ne znam kojeg razloga Vlada se nikad nije potrudila izračunati nekakvu održivu formulu za umirovljenike. Prosječna mirovina je ostala na 40% plaće, isto kao kad sam ja bio premijer, i to u puno težim uvjetima. Tada je za to bilo opravdanja i koje ja nisam tražio, ali ni umirovljenici nisu tada prosvjedovali. Bili su svjesni kako stvari stoje. Imamo Vladu koja se razmeđa i hvali, a ja bih rekao da mirovine stoje ovako nisko, prije svega zbog njihove nesposobnosti, a ne zbog toga što se to nije moglo riješiti. S tim se ne da živjeti. Jer plaće jesu nominalno rasle, ali i inflacija je', kazao je Milanović, a prenosi HRT.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Prokomentirao je i potez predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je u udžbenike ubacio Mladića i Karadžića kao ratne heroje.

'Što god ja pokušavam popraviti, on zezne. On je sugovornik za sve bosansko-hercegovačke Hrvate u politici. Dodik tu previše kalkulira i igra se vatrom. Nepotrebno potpuno. Ja mu svaki put kažem da se smiri. Nazovem ga, ne baš često, ali... Čujemo se, kažem mu da olabavi malo', kazao je Milanović.

  • +5
Zoran Milanović na festivalu ZeGeVege Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL