milanović litre

Teške optužbe saborskog zastupnika: DIP tvrdi da nitko nije glasao za mene

26.04.2024 u 17:11

Bionic
Reading

Marko Milanović Litre, zastupnik Hrvatskih suverenista koji nije izabran u novi saziv Sabora, tvrdi da je na biračkom mjestu 151. u zagrebačkoj OŠ Tituša Brezovačkog u Španskom došlo do očitog kršenja izbornih prava

'Moj osobni glas, koji sam dao sebi, nije zabilježen. Nije zabilježen niti glas moje supruge, ni desetak susjeda i prijatelja koji su mi rekli da su mi povjerili svoje glasove (od kojih mi je nekolicina poslala i fotografije ispravno popunjenih listića prije predaje)', navodi Milanović Litre u objavi na Facebooku.

Iako ne može kategorički tvrditi da je itko od navedenih glasao za njega, kao ni jesu li predali ispravno ispunjene glasačke listiće, napominje da sa stopostotnom sigurnošću može tvrditi da je on sam ispunio glasački listić ispravno i takvog ga ubacio u glasačku kutiju.

'Ovdje se ne radi o meni ni o jednom glasu više ili manje. Ovo je problem svakog kandidata i svakog birača u ovoj zaokupiranoj državi. Kada se glasovi ne broje kako treba, 'Vlast proizlazi iz naroda' postaje prazna fraza.

Jutros sam zatražio hitan i transparentan uvid u glasačke listiće s navedenog biračkog mjesta od DIP-a, na što su mi odgovorili "da rezultat sa zapisnika o radu biračkog odbora odgovara rezultatu koji je objavljen na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva". Ako mi se ne omogući transparentan pregled glasačkih listića, biti ću prisiljen poduzeti pravne korake protiv svih uključenih u izborni proces, počevši od biračkog odbora podizanjem kaznene prijave.

  • +32
Most, Hrvatski suverenisti, Nezavisna lista mladih i Hrvatske konzervativne stranke predali kandidacijske liste Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Pozivam i vas, da ne šutite! Provjerite na izbori.hr je li vaš glas pravilno zabilježen bez obzira kome ste ga dali. Ovo je borba za našu demokraciju, za transparentnost i za pravdu. Ne dopustite da našim prešućivanjem i ignoriranjem problema gaze po svima nama!', naveo je Marko Milanović Litre.