Mladi krumpasi s komadima lososa i koprom
Bruncholiko, snackolikojelce koje možete pripremiti u svako doba, dana ali i godišnje! Lososa ima na tržnicama, svježeg, uvijek, a ako ga ne ulovite tamo bacite udicu u koji supermarket i ulovite da - dimljenoga ;).
Izgledaju taako slasno ... a takvi i jesu!!! ;)
Mladi krumpiri su još in kao i svježi začini pa nema razloga za da ne iskušate lososno jelce na samima sebi i dragim vam osobama ;).
za 4 osobe
desetak manjih mladih krumpira narezanih na ploške
veći filet lososa
žlica vrhnja
sok polovice limuna
šaka svježeg kopra
prstohvat krupne soli
malo papra
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Ploškice krumpira stavite u protvan, posolite, prelijte maslinovim uljem i posipajte koprom. Ostavite ih u pećnici dok ne poprime zlatnožutu boju i izgledaju hruskavo.
Izvadite ih i ostavite da se ohlade. Za to vrijeme narežite filet lososa.
Ako koristite svježi losos ispecite ga na vrućoj tavi prije na malo maslinovog ulja i poškropite narančinim sokom. Kad je pečen skinite ga s vatre i nasjeckajte na komadiće.
Ako koristite dimljeni također ga nasjeckajte na komadiće i poslažite po krumpirićima tako da ih napravite u obliku sendviča. Kad ste gotovi umjetnički ih prelijte kiselim vrhnjem i poškropite sokom od polovice limuna.
Limun je must have isto kao i bijelo vino!