politički angažman

Možemo izlazi na izbore u Splitu, nositeljica je dobro poznato lice

30.01.2021 u 13:52

Bionic
Reading

Politička platforma Možemo u Splitu će na lokalne izbore izaći u koaliciji. Osim s Novom ljevicom, pregovarajiu i s drugim akterima splitske političke scene. O imenima partnera i kandidata još neće izlaziti. Kazala je to Tamara Visković, nositeljica splitske lokalne grupe Političke platorme Možemo

'Ova vrsta političkog angažiranja je način da koristimo politiku kao polugu da pokrenemo lijeve i zelene politike u ovom gradu. Često je pitanje, može li se dovoljno napraviti na lokalnoj razini. Ne postoji beznačajna razina, ni razina portuna nije beznačajna. Jasno nam je da je u ovim desetljećima iza nas stranačko djelovanje srozalo na pragmatično i koristoljubivo', kazala je Visković.

Dodal je da je to političko djelovanje postalo antipatično možda onima najboljima pa više ne žele sudjelovati u ovom sustavu i ne žele izlaziti na izbore.

'Mi na to odgovaramo na način da smo formirani kao politička platforma. Omogućavamo ljudima da djeluju politički, stvaraju programe, odlučuju, budu kandidirani. Jasno je da je politika jednolična. Ne postoji komunalno rješenje koje nije političko. Nastupamo kao zelena ljevica i nastupit ćemo sa svima koji se slažu s tim pristupom', kazala je Tamara Visković u ime splitske lokalne grupe Možemo.

Dodala je da je njihov glavni prstup je održivo upravljanje kako financijski tako i materijalno.

'To znači da sve resurse grada koristimo racionalno i u korist najvećeg broja građana. Ne zanima nas trgovanje spomenicima i fontanama. Održivo upravljanje je održivo i ekološki. Ne želim naftni terminal u Sjevernoj luci, daljnje povećanje kruzerskog turizma. Želimo revitalizaciju onoga što imamo. Maksimalno širenje zelenog što već imamo i što još možemo stvoriti, umjesto betonizacije i nasipanja obale. Razvojna održivost znači da u svim svojim planiranjima želimo da najveći dio novostvorene vrijednosti ostaje građanima ovoga grada. Ne želimo rasprodaju. Ne želimo resurse poput megamarina. Želimo da svaki projekt ima dugoročnu projekciju za nas koji ovdje živimo', poručila je Visković, prenosi Dalmatinski portal.

  • +15
Možemo u Splitu Izvor: Cropix / Autor: dk