dovršeno krim istraživanje

Muškarac koji je ovog vikenda u Splitu pokušao ubiti dvije žene već ima 13 osuđujućih presuda

19.07.2021 u 10:31

Bionic
Reading

Splitska policija potvrdila je da je tijekom vikenda nakon višesatne potrage uhitila muškarca za kojeg sumnja da je u subotu ujutro, u razmaku od pola sata, fizički napao dvije žene, od kojih je jednu teško ozlijedio, a ispostavlja se da mu to ni blizu nije prvi zločin koji je počinio

Osumnjičeni je uhićen oko 16.20 sati u Podstrani, nakon što su ga opkolili policajci koji su ga prethodno locirali u Strinjanima. Da podsjetimo, u subotu oko 7.15 sati u policiju je stigla dojava da je nepoznati muškarac napao zaposlenicu u ugostiteljskom objektu na plaži Firule te je lakše ozlijedio. Pola sata kasnije zaprimljena je dojava da je u Ulici A. B. Šimića napao ženu prilikom ulaska u zgradu, pri čemu joj je teško ozlijedio nogu.

Snimka nadzornih kamera kod ugostiteljskog objekta prikazuje muškaraca kako udara ženu bocom po glavi, ruši na stube i nastavlja tući. U drugom slučaju, koji su također snimile kamere, muškarac je nasrnuo na mlađu ženu s leđa, a udarao ju je rukama dok se ona pokušavala obraniti i zatim je bacio na tlo.

Kako doznaje Jutarnji, 28-godišnji Aleksandar Nišević ima podeblji policijski dosje, a za njim je potragu raspisala i zagrebačka policija. Može se očekivati da će državno odvjetništvo protiv njega zatražiti određivanje istražnog zatvora. Pravosuđe je dosad bilo poprilično blagonaklono prema tom višestrukom počinitelju kaznenih djela. Od 2014. do danas Nišević je skupio 13 osuđujućih presuda, od kojih je većina pravomoćna.

No ujedno je u većini tih slučajeva osuđen na uvjetne kazne. U prvih pet postupaka na sudovima u Karlovcu, Sisku, Rijeci, Dubrovniku i Zagrebu dobivao je uvjetne osude, što mu je očito bio poticaj da nastavi po starom. Tek u šestom slučaju osuđen je na sedam mjeseci zatvora, a uslijedilo je još sedam osuda. Nišević u Zagrebu ima i dvije optužnice iz 2020. za krađe i teške krađe. Iako je tužiteljstvo tražilo da mu se zbog osuđivanosti produlji istražni zatvor, očito ga je sud ipak pustio na slobodu.