drama na rebru

Policija nakon pregovora privela muškarca, imao je startni pištolj: Ljudi iskakali kroz prozore

03.09.2024 u 11:09

  • +5

Naoružani muškarac u KBC-u Rebro

Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec

Bionic
Reading

U 10 sati policija je intervenirala na psihijatrijskom odjelu u KBC-u Rebro. Naoružani muškarac ušao je u prostorije bolnice s pištoljem i prijetio. Nakon pregovora policija je privela muškarca i odvezla ga van kruga bolnice

  • Zagrebačka policija na intervenciju je izašla u 10 sati
  • Stigla je dojava o naoružanom čovjeku koji je ušao u zelenu zgradu bolnice, a pacijenti i osoblje su evakuirani. Neki su bili zaključani u ordinacijama
  • Policija je na odjelu psihijatrije pregovarala s muškarcem, uspjeli su ga privesti u 11:45

Kako neslužbeno doznaje 24sata, u prostorije bolnice na zagrebačkom Rebru ušao je muškarac s pištoljem. U tijeku je postupanje policije i interventnih jedinica koji pregovaraju s muškarcem.

"Čovjek je ušao sa pištoljem u zelenu zgradu", javio je svjedok događaja i dodao da su svi poslani van bolnice.

  • +5
Naoružani muškarac u KBC-u Rebro Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec

Tijek događaja:

12:10 Jutarnji doznaje da se muškarac nakon pregovora predao i sada je na ispitivanju u policijskoj postaji gdje će biti podvrgnut alkotestu kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem alkohola ili opijata. Iz policije se doznaje da je bio naoružan i da se radilo o startnom pištolju.

11:58 Policija je počela puštati pacijente i osoblje da ponovno uđu u zgradu bolnice.

11:48 Čini se da je policija svladala muškarca. Izvukli su ga iz bolnice i odveli ga, rekla je pacijentica za RTL. Neslužbeno se doznaje da je priveden.

11:47 "Bila sam na pregledu u Zelenoj zgradi i ulazila su dva policajca, jedan od njih s velikom puškom. Kada sam izašla ispred ulaza, jedan od zaposlenika bolnice rekao nam je da moramo ići prema rotoru, da ne možemo proći kroz krug bolnice. Kad sam se okrenula, sve je bilo puno policije. Sve je opkoljeno specijalcima. Muškarac je ušetao pištoljem u zgradu. Neki pacijenti evakuirani su iz zgrade"", rekla je za RTL jedna od pacijentica.

11:30 "Bili smo po sobama. Doktorica je došla i zaključala nas je i rekla je da su im javili da je čovjek s pištoljem u bolnici. Prvo smo čekali, onda smo kroz prozore izašli. Jedno 20-tak nas je iskakalo kroz prozore", rekla je jedna pacijentica za 24sata.

11:25 "Na psihijatrijskom odjelu u Zelenoj zgradi KBC-a Zagreb trenutno interventna policija pregovara s muškarcem koji je onamo upao s pištoljem. Prostor je ispražnjen od ljudi, nitko nije ugrožen, policija pregovara. Ne znamo je li pištolj pravi ili nije", potvrdio je za Večernji list dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a.

11:10 Pacijenti su evakuirani. Liječnici i ostalo osoblje su se s pacijentima zaključali u ordinacije. Još nije ustanovljeno ima li muškarac pravo oružje.