velika tragedija

Napadnuta dječja bolnica u Kijevu; Kličko: Ovo je jedan od najgorih napada

08.07.2024 u 13:01

Bionic
Reading

Rusija je u ponedjeljak izvela masovni raketni napad na Ukrajinu usred bijelog dana u kojem je u poginulo više od 20 ljudi, a pogođena je i dječja bolnica, rekli su dužnosnici

Predsjednik Volodimir Zelenski je rekao da je Rusija ispalila više od 40 projektila, gađajući gradove i oštećujući infrastrukturu te komercijalne i stambene zgrade.

U napadu na Kijev poginulo je devetero ljudi, a 33 je ozlijeđeno, priopćile su lokalne vlasti.

Kijevski gradonačelnik Vitali Kličko je rekao da se radi o najžešćem napadu na grad od invazije u veljači 2022.

U mjestu Krivij Rih je poginulo 10 ljudi, a 31 osoba je ranjena, rekao je gradonačelnik Oleksandr Vilkul, dok su najmanje tri osobe su poginule u gradu Pokrovsku na istoku Ukrajine.

'Cijeli svijet bi trebao iskoristiti svoju odlučnost i konačno stati na kraj ruskim udarima', napisao je Zelenski na Telegramu, dodavši da je pogođena i dječja bolnica.

Rusija tvrdi da ne gađa civile.

Lokalne vlasti su priopćile da su u napadima uništene zgrade, industrijska postrojenja i infrastruktura i u Dnjipru i Kramatorsku.

'Ovo je jedan od najgorih napada. Gađali su dječju bolnicu', izjavio je gradonačelnik Vitalij Kličko na mjestu tragedije.

'Kijev, Dnjepar, Krivi Rih, Slovjansk, Kramatorsk napadni su danas. Oštećeni su stambeni objekti, infrastruktura i dječja bolnica', kazao je Zelenski koji bi trebao otputovati u Washington na NATO summit.