LAST LIGHT

Nastavak Metroa 2033 sljedeće godine

04.05.2011 u 17:00

Bionic
Reading

THQ je danas i službeno najavio rad na nastavku FPS-a Metro 2033 koji bi se na tržištu trebao pojaviti sljedeće godine

Metro 2033, FPS ukrajinskog razvojnog teama pod imenom 4A Games na tržišu se pojavio prošle godine i pokupio relativno pozitivne kritike unatoč brojnim tehničkim problemima. Igra je mnoge podsjetila na S.T.A.L.K.E.R. što i nije veliko iznenađenje; 4A Games osnovali su naime ljudi koji su svoje karijere započeli u GSC Game Worldu, studiju zaslužnom za S.T.A.L.K.E.R. serijal.

 

Na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji na kojemu su predočeni financijski rezultati protekle fiskalne godine THQ je najavio i rad na nastavku Metroa 2033 i to pod imenom 'Metro: Last Light'. Igra bi se na tržištu trebala pojaviti sljedeće godine, baš kao i još neki THQ-ovi naslovi: Darksiders 2, Devil's Third, i Warhammer 40,000: Dark Millennium Online.

 

THQ je i objavio da je Homefront dosad prodan u 2.6 milijuna primjeraka te se očekuje da će ukupna prodaja kroz određeno razdoblje promašiti i tri milijuna primjeraka. Navedeni su i planovi da se igra kroz sljedećih šest mjeseci nadopunjuje DLC-ovima. Kako bi pak privukli i dodatne igrače, najavljeno je izdanje demo verzije multiplayera Homefronta.