RIBIĆ ZA HRT

'Ne odustajemo od povišica, no nismo ti koji će državu gurnuti u bankrot'

19.03.2016 u 15:26

Bionic
Reading

Uoči pregovora s Vladom o povećanju plaća u javnim i državnim službama, koji počinju u ponedjeljak, sindikati poručuju da neće odustati od obećanih šest posto povišice. Potpredsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić u radijskoj emisiji 'Intervju tjedna' rekao je da zbog toga država neće biti gurnuta u bankrot.

'Javne službe odavno su one koje moraju platiti cijenu svega u državi. Na nama je da uvažimo činjenicu o trogodišnjem padu BDP-a i stoga neka rješenja možemo pomaknuti, ali o osnovicama plaća moramo pregovarati i tražiti rješenje. Razumni ljudi mogu naći rješenje', uvjeren je Ribić.

'Ova vlast govorila je o reformama koje nikad nije definirala. Reforme moraju biti usmjerene na ono što odgovora većini građana, a to su efikasne javne službe. Naš je interes da se radi i da se poveća stupanj učinkovitosti, a to je u rukama rukovodećih', rekao je sindikalist Vilim Ribić u Intervjuu tjedna na HRT-u. Dodao je da ako politika postavi nesposobne ljude na rukovodeća mjesta, onda imamo situaciju kakva je danas.

Za premijera Tihomira Oreškovića rekao je da ima vrlo visoke organizacijske kvalitete, ali sumnja u njegov makroekonomski pristup.