VREMENSKA PROGNOZA

Nedjelja pretežno oblačna, ponegdje uz pljuskove. Provjerite gdje će biti i nešto snijega

27.12.2020 u 07:05

Bionic
Reading

U nedjelju se u Hrvatskoj očekuje umjereno i pretežno oblačno vrijeme, u Dalmaciji mjestimice uz kišu, na jugu i poneki izraženi pljusak, a u unutrašnjosti uglavnom slabu susnježicu i snijeg.

Oborina će biti češća u Dalmaciji te na istoku zemlje i u gorju, dok će najviše sunčanog vremena biti u Istri. I uz obalu ponegdje može biti snijega nošenog jakom burom, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Na Jadranu će jaka i olujna bura postupno slabjeti, a poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, na jugu prolazno i jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti kretat će se većinom između -2 i 3 °C, na Jadranu između 6 i 11 °C.

Vremenska prognoza 27.12.2020. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne u cijeloj zemlji u prvom dijelu dana. Uz niske temperature zraka, upozoravamo na adekvatnu zaštitu od hladniće.

U drugom dijelu dana će se biometeorološke prilike pogoršavati pa se kod osjetljivijih meteoropata može javiti glavobolja, smetnje sa snom u noći na ponedjeljak, a mogu se pojačati i tegobe od kojih pate kronični bolesnici.

Vrijeme u ponedjeljak

Bit će umjereno i pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu te vjetrovito. Kiša će biti češća na Jadranu i predjelima uz njega, pritom i lokalno obilna, a poslijepodne će je biti i drugdje u unutrašnjosti. Još u prvom dijelu dana u gorskim je predjelima moguća oborina na granici kiše i snijega.

  • +4
Varaždin pod snijegom Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja

Vjetar umjeren južni i jugozapadni, na istoku i jugoistočni već će tijekom jutra jačati pa će lokalno biti i jak. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar kasno poslijepodne u okretanju na jugozapadni, najprije na sjevernom dijelu.

Najniža temperatura zraka kretat će se od -5 do -1, na Jadranu uglavnom od 3 do 8 °C. Najviša će biti između 4 i 9 u unutrašnjosti te 9 i 14 °C na obali i otocima.