BRZA INTERVENCIJA

Nevrijeme srušilo stablo na prugu i prekinulo tramvajski promet u Zagrebu

01.07.2024 u 18:20

Bionic
Reading

U zagrebačkoj Ulici Republike Austrije kratko nevrijeme koje je danas poslijepodne pogodilo glavni grad privremeno je zaustavilo tramvajski promet, no brzom intervencijom vatrogasaca problem je otklonjen

Zbog srušenog drveta na tramvajsku prugu došlo je do oštećenja naponske mreže, a iz ZET-a su izvijestili da je normalizacija tramvajskog prometa na linijama 2, 6 i 11 koje su vraćene na svoje uobičajene trase.

  • +15
Vatrogasci uklonili stablo s pruge na Trgu Republike Austrije Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je 200-tinjak poziva građana koji su tražili intervenciju žurnih službi zbog sanacije posljedica nevremena koje je pogodilo područje Zagrebačke županije, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

<<<Crveni meteoalarm u dvije regije: Tuča protutnjala kroz sjever Hrvatske i dio Zagreba>>>

Najviše poziva bilo je s područja Dugog Sela, Jablanovca i Marije Gorice, a odnosili su se na srušena stabla na prometnice, poplavljene podrume i garaže, oštećenja krovova obiteljskih kuća te oštećenje krova osnovne škole u Mariji Gorici, naveli su iz Ravnateljstva u sažetku novih informacija o nevremenu.

Zbog pada drveta na elektroenergetski vod, bez opskrbe električnom energijom ostali su stanovnici na području Općine Kloštar Ivanić i naselja Šćapovec, Vinari, Predavec, Krišci, Čemernica Lonjska, dodali su.

S područja Grada Zagreba zaprimljeno je 15-ak poziva zbog pada stabala na prometnice.

"Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama", kazali su u Ravnateljstvu Civilne zaštite.

Na terenu su i dalje zagrebački vatrogasci koji su od 15 do 19 sati odradili 30-ak intervencija, uglavnom uklanjanja stabala i dijelova objekata.

"Zajedno s ostalim službama i dalje smo na terenu", objavili su na društvenim mrežama iz vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Crveni alarm Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za zagrebačku i osječku regiju, kao i narančasto upozorenje za riječko i dubrovačko područje, i dalje su na snazi do kraja dana.