NA TRŽIŠTU U STUDENOM

Novi Xbox biti će predstavljen krajem svibnja

09.04.2013 u 07:58

Bionic
Reading

Prema još uvijek neslužbenim informacijama nova Xbox konzola biti će predstavljena krajem svibnja i to pod jednostavnim imenom 'Xbox'

Baš kao i njegov prethodnik, nasljednik Xbox 360 konzole biti će – Xbox. Nije ovo zapravo ništa novo s obzirom da su spekulacije bile različite – nova konzola prema nekima se trebala zvati 'Xbox 8' a prema nekim tek 'Xbox'. Čini se da je druga varijanta na kraju prevagnula s obzirom na ne baš preveliki uspjeh Windows 8 i Windows Phone 8 operativnih sustava.

 

Te informacije u medije je za Eurogamer pustio Paul Thurrot, a za The Verge potvrdili i ostali izvori. Nova konzola na tržištu bi se trebala pojaviti početkom studenog ove godine, a predstavljanje bi se trebalo dogoditi već krajem svibnja. Dakle – uskoro. No, to smo i očekivali s obzirom da šest mjeseci u gaming industriji nije mnogo, a i PlayStation 4 sve glasnije kuca na vrata.

 

Konzola će se navodno prodavati u dvije verzije – jedna će u SAD-u stajati 500$ a druga 300$ uz nekakav oblik pretplate. Paul Thurrot još jednom je naglasio da je došao u posjed internih dokumenata prema kojima će veza na internet biti neophodna za funkcioniranje konzole što će zasigurno izazvati brojne kontroverze.

 

Naravno, Microsoft je još jednom odbio komentirati ove informacije, a prošloga je tjedna iz nekoliko razvojnih studija stigla vijest da im je Microsoft dostavio finalne prototipe konzole.