unatoč amd-u u konzolama

nVidia zadovoljna dolaskom novih konzola i to zbog – PC platforme

13.06.2013 u 15:25

Bionic
Reading

Iako se u Wii U, Xbox One i PlayStation 4 konzolama nalaze grafičke kartice iz AMD-a, razloga za zadovoljstvo zbog dolaska nove generacije konzole ima i nVidia

Novu generaciju konzola svakako će obilježiti AMD-ov hardver. Iako Wii U ne možemo smjestiti u next-gen, njegova grafička kartica dolazi iz AMD-a, baš kao i u slučaju novog Xboxa dok PlayStation 4 iz AMD-a ima i grafičku karticu i procesor.

 

Iako se naizgled čini da je AMD potukao nVidiju do nogu, to ipak nije baš tako. Naime, nVidia je iskazala iznimo zadovoljstvo najavom nove generacije konzolaškog hardvera.

 

'Drago mi je da stižu nove konzole, ako zbog ničeg drugog onda zbog toga što će se ljestvica napokon dići.', izjavio je dpredsjednik nVidije Tony Tamasi za TheVerge – 'To je jako dobro za PC platfromu. PC nastavlja rasti a konzole će mu dati potreban vjetar u leđa. Razvojni studiji sada mogu raditi na izvrsnim sadržajima koji će sada i na PC-u izgledati mnogo bolje.'

 

Tony Tomasi prezentirao je i graf na kojemu se vidi da je najsnažnija nVidijina kartica 'GeForce Titan' čak 2,5x snažnija od grafičkih kartica koje se nalaze u next-gen konzolama. Ipak, tvrdi Tamasi, to nije zbog toga da bi se demonstrirala moć PC hardvera već da se prikaže da će barem na nekoliko godina razlika između konzolaškog i PC hardvera biti manja nego u proteklih pet godina.

 

Ruku na srce, nakon nekoliko godina stvari će se vratiti na staro mjesto i PC hardver opet će biti još značajnije moćniji u odnosu na konzole.

 

 

Na kraju krajeva, većina igara koje su vam Sony, Microsoft i ostali prikazali na E3-u bili su pokretani upravo na PC-u iako se to pokušavalo prikriti.