KRVAVI PIR

Objavljen video uhićenja ubojice iz Mladenovca, oglasio se i srbijanski MUP

05.05.2023 u 16:51

Bionic
Reading

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije objavili su video uhićenja 21-godišnjeg U.B., kojeg se sumnjiči da je s četvrtka na petak ubio osam i ranio 14 osoba. Osumnjičen je da je noćas u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem ubio pet osoba i ranio šest, a potom u selu Dubona kod Mladenovca ubio još tri osobe i ranio osam

Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksista i natjerao ga da ga odveze do mjesta Vinjište kod Kragujevca, gdje ga je policija uhitila.

Više od 600 policijskih službenika, pripadnika Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Brigade policije, Jedinice osiguranja, Prometne policije, Službe za posebne istražne radnje, Interventne jedinice 92, Helikopterske jedinice, Sektora za analitiku, telekomunikacije i informiranje tehnologije, kao i područne policijske uprave u Beogradu, Smederevu i Kragujevcu bilo je na terenu.

Navode to iz MUP-a koji je objavio snimku uhićenja osumnjičenog za masovno ubojstvo, koje se dogodilo samo dan nakon masakra u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.

'Policija je prilikom pretrage vikendice koju koristi osumnjičenik u Ševšinu pronašla karabin s optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i drugo oružje, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 patrona, 4 signalna metka i 25 komada karabinskog streljiva.

Također, prilikom pretrage kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija pištoljskog streljiva, više komada puščanog streljiva, okvir za pištolj, dva okvira najvjerojatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez tvorničkog broja', navode iz MUP-a.

Pronađeno oružje osumnjičenog U.B. u Srbiji Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP Srbije

Nastavlja se policijski očevid.

Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić napad je okarakterizirao kao 'teroristički čin'.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je u petak, poslije tragedije u školi Vladislav Ribnikar i masovnog ubojstva u mladenovačkim selima, strogu kontrolu oružja i streljiva u legalnom posjedu i 'gotovo potpuno razoružavanje Srbije', kako bi od sadašnjih 400.000 komada oružja u vlasništvu građana ostalo 30.000-40.000.