NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

Objavljena imena poginulih iz malezijskog zrakoplova

19.07.2014 u 16:13

Bionic
Reading

Malaysia Airlines tijekom današnjeg dana objavila je na svojim službenim stranicama potpuni popis imena svih putnika koji su se našli u malezijskom zrakoplovu na letu MH17

Malezija je u subotu pozvala ukrajinske snage i proruske pobunjenike da čuvaju mjesto pada zrakoplova te vjeruje da Rusija čini sve što može, dok službeni Kijev optužuje pobunjenike za pokušaj uništavanja dokaza i premještanje 38 tijela s mjesta nesreće, javljaju agencije i prenose da će međunarodni promatrači OESS-a pokušati ponovno do mjesta nesreće.

S druge strane Agencija za civilno zrakoplovstvo Ujedinjenih naroda (ICAO) u petak je priopćila da nije njezin posao izdavati upozorenja o mogućim opasnostima poput vojnih sukoba već je to dužnost pojedinačnih zemalja, prenose agencije u subotu dok se istražuju uzorci obaranja malezijskog zrakoplova u zoni sukoba u istočnoj Ukrajini.

Američki predsjednik Barack Obama kazao je u petak da rušenje malezijskog zrakoplova u ukrajinskoj regiji na granici s Rusijom treba biti ‘signal za buđenje’ Zapadu u prosuđivanju kako je Rusija odgovorna za krizu koja je, čini se, došla do prekretnice.

Dok je kratko prestao s okrivljavanjem Rusije za pad malezijskog zrakoplova u kojem je poginulo 298 ljudi, Obama je optužio Moskvu da je propustila zaustaviti nasilje što je omogućilo da dođe do rušenja zrakoplova. Sjedinjene Države smatraju da je zrakoplov pogođen raketom zemlja-zrak ispaljenom s teritorija pod kontrolom proruskih separatista.

Malaysia Airlines objavila je tijekom današnjeg dana dva popisa na svojim službenim stranicama - onaj nacionalnosti poginulih putnika te potpuni popis imena svih poginulih putnika na letu MH17