PENAVINA FRAKCIJA POPUŠTA

Obrat u zadnji tren: Glasanje na izborima u DP-u ipak će biti javno?

30.08.2024 u 20:47

Bionic
Reading

Središnje izborno povjerenstvo Domovinskog pokreta donijelo je odluku da u subotu glasa o mogućnosti da glasanje za izbor predsjednika i zamjenika ipak bude javno

Potvrdio je to za RTL potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro.

Podsjetimo, oko ove teme pripadnici dvaju frakcija u Domovinskom pokretu, jedne predvođene potpredsjednikom Sabora i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom te druge koju vodi tajnik stranke i njegov protukandidat na unutarstranačkim izborima Mario Radić, već danima vode rasprave, pripremajući odstupnicu u slučaju poraza te prijeteći da neće priznati rezultate glasanja.

Predsjednik saborskog Kluba DP-a Igor Peternel najavio je danas da troje ili četvero zastupnika više neće podržavati Vladu ako ne bude promatrača izbornog procesa, jer su u stranačkom izbornom povjerenstvu i ministri koji podržavaju Ivana Penavu.

“Ako sutra neće biti normalnog, uobičajenog, tajnog glasanja s kutijama, uz mogućnost promatrača prilikom brojanja glasova, to će biti znak da smo pokradeni”, izjavio je Peternel za Hinu.

Domovinski pokret sutra u zagrebačkom hotelu International bira novo vodstvo. Kandidati za predsjednika su Ivan Penava i Mario Radić a za njihove zamjenike Stipe Mlinarić Ćipe i Igor Peternel. Biraju se i članovi Domovinskog odbora, a odlučivat će 103 delegata.

Uoči sjednice, predsjednik DP-a Ivan Penava i kandidat za zamjenika, Stipo Mlinarić održat će konferenciju za medije.