OSLOBOĐENI RADIKAL

'Očekujem da me Kolinda pozove u službeni posjet'

31.03.2016 u 12:10

Bionic
Reading

Vojislav Šešelj poručio je na 'redovnoj press konferenciji Srpske radikalne stranke' da su ga suradnici obavijestili o presudi Haškog suda. 'Poslije tolikih procesa nevino optuženim Srbima, koji su kažnjeni drakonskim kaznama, pojavilo se dvoje časnih sudaca - iz Francuske i Senegala - koji su pokazali da su profesionalizam, čast i obraz iznad svakog političkog pritiska', rekao je Šešelj. S pravnog aspekta, to je, po njegovom sudu, bila jedna moguća presuda

'Izražavam ogromno žaljenje što moji prijatelji Milan Martić, general Zdravko Tolimir, Radovan Karadžić i mnogi drugi nisu imali u sudskom vijeću časne suce jer bi odavno bili oslobođeni', dodao je Šešelj.

Njegov stav o Haškom sudu kao 'antisrpskom sudu' nije se, kaže, ni za dlaku promijenio.

'Kad sam krenuo u Haag, znao sam da mi nijedan zločin ne mogu dokazati. Raskrinkao sam sve falsifikate', kazao je Šešelj, dodajući da je prošao bez kazne, a možda je mogao 'bar malo dobiti da ne bjesne ovoliko srpski neprijatelji, i izvan Srbije i u Srbiji'.

'Najurio sam Josipovića i Milanovića, doveo na vlast moju dragu Kolindicu'

'Ideja velike Srbije je podjednako snažna i bez mene i sa mnom. Ja sam tu samo jedan djelić doprinio svojim ukupnim političkim i ratnim angažmanom. Ideja velike Srbije je besmrtna', kazao je Šešelj, odgovarajući na pitanja novinara.

Naknadno, u kontekstu Hrvatske, izrazio je očekivanje da će uskoro u službeni posjet Hrvatskoj. Ne zanimaju ga, kaže, reakcije na presudu u Zagrebu i Sarajevu.

'Ako slučajno budu bezobrazniji nego što je podnošljivo, morat će strepiti od moje reakcije, posebno Hrvati. Vidjeli ste kako im se kost zaglavila u grlu krajem 2014., kad su krenuli đonom protiv mene. Odmah sam im promijenio kadrovsku strukturu državnog vrha. Najurio i Ivu Josipovića, poslije Milanovića, doveo na vlast moju dragu Kolindicu i sad očekujem da me Kolinda pozove u službeni posjet. Imam neka obećanja da ispunim', rekao je Šešelj, uz smijeh okupljenih u prostorijama Srpske radikalne stranke.

Zahtjev za odštetom od 12 milijuna eura

'Svjetska javnost je zaboravila kroz kakve je sve muke prolazio srpski narod 90-ih, kad su zapadne sile zdušno podržavale sve srpske neprijatelje. Koliko je Srba pobijeno, nenaoružanih, prilikom odcjepljenja Slovenije, koliko su Hrvati pobili nedužnih Srba u gradovima pod svojom kontrolom, a više od 600.000 brutalno protjerali. U BiH se vodio krvavi građanski rat u kojem je Zapad također stajao na strani naših protivnika. Zapad je 1999. bombardirao i Srbiju da bi albanski teroristi preuzeli vlast u pokrajini. To bombardiranje i ranija bombardiranja mi kao narod nikad nećemo zaboraviti. Oni koji su nas bombardirali od nas ne mogu očekivati da im budemo prijatelji', zaključio je Šešelj.

Šešelj je podsjetio da je podnio zahtjev za odštetom od 12 milijuna eura. 'A sad bih mogao dopuniti zahtjev za još dva milijuna eura jer sam osjećao veliku patnju dok sam čekao presudu. Razbolio sam se od novih boleština', dodao je šef radikala.