nema žive duše

Zadarski hotel Kolovare radi iako nema gostiju. Vlasnik poručuje: Otvoren je samo zato što je to živo biće

25.03.2020 u 09:22

Bionic
Reading

'Smatram da bi se trebalo znati da su svi hoteli u gradu zatvoreni za goste, dok “Kolovare” tjera svoje radnike da i dalje dolaze na posao, iako posla nema, i da “čuvaju” hotel jer u njemu spavaju vlasnik i vlasnica', napisao je netko od radnika

'U hotelu nema žive duše, a otvoren je samo zato što je to 'živo biće', ali ako se ovo produži, vjerojatno ga možda i zatvorimo', objasnio je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju vlasnik tvrtke Hoteli Zadar Milan Miletić.

'Hotel je hotel, tu su aktivni sustavi vode, grijanja, zatvaranja... Treba vidjeti da ne pukne cijev. Osim toga, dovršavamo i obnovu pedesetak soba koje smo još trebali dovršiti i onda bi to bilo sve kompletirano. Time bismo dovršili obnovu čitavog hotela, što me veseli i drago mi je, ali sad je došla ova kriza...', kaže Miletić.

Za sezonu, dodaje, bolje da ga se ne pita jer ga 'srce boli'.

'Bojim se da je ova godina u turizmu gotova, možemo se samo nadati da ćemo, u odnosu na ono što je bilo prije, doći na 30 posto. To je globalna kriza i onaj tko bi sad išao na odmor, gdje bi uopće išao? Treba vidjeti kako preživjeti. Nadam se da ovo neće dugo trajati', kaže Miletić.