policija na terenu

Opsadno stanje: Pronađeno oružje u garaži u Beogradu, s njim povezani Hrvati?

26.09.2024 u 19:18

Bionic
Reading

U jednoj garaži u stambenoj zgradi na području Novog Beograda pronađena je veća količina automatskog oružja, objavili su srpski mediji.

Pronađeno je više ručnih bombi i automatskih pušaka, ručni raketni bacač (zolja), eksploziv, veća količina streljiva i fantomka, piše Kurir.

Vijest o pronalasku oružja u garaži na Novom Beogradu potvrdio je i potpredsjednik Vlade Srbije te ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd u četvrtak su oko 11:20 sati u jednoj garaži na Novom Beogradu pronašli više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava. Na mjesto događaja odmah su stigli i pripadnici Sektora za izvanredne situacije. 'Policija, u suradnji s nadležnim tužiteljstvom, provodi sve potrebne operativne radnje kako bi utvrdila sve činjenice i okolnosti te identificirala osobu kojoj oružje pripada', izjavio je ministar Dačić.

Prema neslužbenim informacijama, sumnja se da su s oružjem skrivenim u garaži povezani državljani Hrvatske.

'U tom dijelu ispod zgrade nalazi se velik broj garaža koje se iznajmljuju i nisu samo za stanare. Između njih postoje čak i prostorije koje su pretvorene u improvizirane stanove. U tom dijelu nalazi se i prostor gdje stanari odlažu smeće. Međutim, nitko od nas nije primijetio ništa sumnjivo, sve dok danas nismo vidjeli policiju, hitnu pomoć i vatrogasce', rekao je za Kurir jedan stanar višekatnice. Prema njegovim riječima, opsadno stanje oko zgrade trajalo je satima.