vremenska prognoza

Orkanska bura na Velebitu, ostatak zemlje uživa u suncu - pogledajte dokad

06.02.2019 u 07:31

Bionic
Reading

Na krajnjem jugu uz povremeno više oblaka može pasti vrlo malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu

Bit će većinom sunčano, ujutro u unutrašnjosti ponegdje niski oblaci ili magla, osobito u Lici, Posavini i Podunavlju gdje su moguće i slabe oborine na granici kiše i snijega koje se u gorju mogu smrzavati na hladnom tlu.

Na krajnjem jugu uz povremeno više oblaka može pasti vrlo malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

  • +25
Poplave u BiH Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura često s olujnim udarima, podno Velebita ujutro i orkanskim. Prema kraju dana bura u slabljenju. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 3 i 8, na Jadranu od 11 do 16 stupnjeva Celzijusovih.

Vrijeme 5 . do 10. veljače Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

I idućih dana prevladavat će sunčano, ujutro u unutrašnjosti mjestimice uz maglu. Na kopnu vjetar većinom slab, a u subotu će zapuhati umjeren jugozapadnjak. U četvrtak će bura na Jadranu oslabjeti i okrenuti na uglavnom umjeren sjeverozapadnjak. U noći i ujutro na kopnu negativne vrijednosti temperature, a danju postupno sve toplije.

Biometeorološke prilike

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Ujutro će biti hladno, osobito u unutrašnjosti, pa je potrebno obratiti pažnju na adekvatnu zaštitu. Na Jadranu će bura pojačavati osjet hladnoće pa je potreban oprez kod kroničnih bolesnika. Tijekom dana, uz sunčana razdoblja vrijeme može biti poticajno za dobro raspoloženje i primjerenu radnu koncentraciju.