OSPOSOBLJEN SUSTAV

Splitski aerodrom vraća se u normalu

24.07.2024 u 09:20

Bionic
Reading

Nakon dvije neprospavane noći, informatički sustav Zračne luke 'Sveti Jeronim' u Splitu ponovno je osposobljen - potvrdio je za tportal zamjenik direktora ovog aerodroma Pero Bilas

'Radi se o ključnom sustavu za prihvat i otpremanje putnika i zrakoplova, koji je izuzetno kompleksan. Tijekom današnjeg dana planiramo obaviti ažuriranje svih podataka i završno podešavanje', dodao je Bilas.

Splitski aerodrom tijekom današnjeg dana očekuje oko 80 zrakoplova s 25 tisuća putnika, otprilike jednako kao i jučer, kada su se zbog hakerskog napada svi poslovi obavljali ručno.

'U ovom trenutku postupno prelazimo na uobičajen način rada. Naš sustav je izuzetno kompleksan, ima dvadesetak modula od kojih svakoga treba dovesti u red, no bitno je da se taj posao odvija prema planu', kaže Bilas za tportal.

Jučerašnji, izuzetno stresan dan u splitskoj zračnoj luci po njegovim riječima prošao je izvrsno, znatno bolje od očekivanja: kompletan red letenja odrađen je gotovo bez ikakvih ozbiljnih kašnjenja u dolascima i odlascima.

  • +21
Splitska zračna luka paralizirana zbog pada informatičkog sustava Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic