ADIO PAMETI

Ostojić novinare nazvao kretenima jer su rekli da ljetuje na Braču

02.08.2013 u 10:38

Bionic
Reading

Ranko Ostojić, ministar policije, poručio je novinarima preko Facebooka da su kreteni jer je dio njih u svojim izvještajima naveo da će ljetovati u Povljima na Braču, a zapravo će biti na Bjelolasici

'Uskoro počinje logorovanje... uvijek zeleni... voda s izvora... nema struje... nema WI-FI... nema signala za bilo koju mrežu... a kreteni vam kažu da se kupam na Braču...', napisao je Ostojić uz fotografiju Skautskog kluba Meje okupljenog oko logorske vatre.

Ako su novinari pogriješili, a očito da jesu, Ostojić može, ako mu to toliko smeta, tražiti demanti ili, ako to želi, može i tužiti.

No on se odlučio za nekonvencionalniju metodu, kakvoj često pribjegavaju oni protiv kojih se njegovo ministarstvo bori.

Zasmetalo je to i novinarki RTL-a Nataši Božić pa je putem Facebooka upozorila Ostojića da je on ipak potpredsjednik Vlade i da to nije primjeren rječnik za jednog državnog dužnosnika.

No Ostojić na prvotnom obračunu nije stao pa upozorava Božić, koja je, između ostalih novinara, radila prilog o ljetovanjima ministara, da se Povlja ne nalaze na zapadnoj strani Brača, kako je to u grafici sugerirao RTL, već na sjeveroistočnoj.

Nakon što se učinilo da je rasprava prestala Ostojić se ponovno oglasio, ali ovaj put se odlučio opravdati i sve relativizirati pa je sebe nazvao kretenom.

'Tko je napisao da su novinari kreteni... napisao sam da su kreteni oni koji kažu da se od jučer kupam na Braču... pa naravno da ću ići na Brač... i zašto bih to demantirao... pa niste me ni pitali... samo pišite istinu... a ne ono što ste zamislili da vam odgovara... ja sam i danas na poslu... i sutra... i prekosutra... i u ponedjeljak u protokolu... a kad ću na Brač, to je zaista moja stvar... i istina je da sam ja kreten... jer se moram navodno pravdati kamo ću ići za vrijeme godišnjeg...'

Što je ministra toliko naljutilo da zbog benigne pogreške naziva novinare kretenima, poznato je samo njemu.

Nadamo se da će na Bjelolasici naći prijeko potreban mir i da će na svježem zraku uz logorsku vatru izbistriti kako je na mjesto šefa policije u Vukovarsko-srijemskoj županiji postavio čovjeka kojem su jučer stavljene lisice na ruke.