MEDIJSKI NAPISI

Ostojiću zatajili bubrezi i jetra?

21.07.2014 u 07:59

Bionic
Reading

Vlada je priopćila da je zdravstveno stanje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, nakon subotnje operacije, vrlo ozbiljno ali stabilno, a pojedini mediji navode kako je, zbog komplikacija upalnog procesa tj. zbog apscesa na vratu, došlo do zatajenja bubrega i jetre te mu je otežana funkcija pluća.

Operiran je u subotu pošto mu je utvrđen upalni proces u području vrata te je napravljena drenaža, a zbog razvoja septičnog stanja sa znakovima cirkulatornog šoka, primijenjene su mjere intenzivnog liječenja. Ostojić se nalazi na intenzivnom liječenju u Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutranjih poslova Ranko Ostojić u bolnicu je primljen u petak kada je hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' zbog visoke temperature i sumnje na upalni proces, a u subotu je premješten u KBC Zagreb gdje podvrgnut operaciji i internistički zbrinut.

Večernji list ističe kako se ispočetka sumnjalo na ubod krpelja budući da je ministar Ostojić dosta vremena provodio u poplavljenim područjima u Slavoniji. Ta je sumnja isključena, a grlobolja je Ostojića, navodno, mučila već danima. Hitnu pomoć na kraju je pozvao njegov šef osiguranja.

Ostojić je već jednom bio podvrgnut hitnoj operaciji kada mu je potkraj ožujka 2012. odstranjen apsces u području glutealne regije. Početkom srpnja podvrgnuo se manjem operacijskom zahvatu deformacije nosa, no taj se zahvat, kako prenose mediji, ne povezuje s gnojnom upalom vrata.