završili u bolnici

Otac i sin iz Konavala krenuli kući, obilazili kolonu na granici, prebili ih stranci

28.07.2024 u 11:08

Bionic
Reading

Otac i sin iz Konavala završili su u subotu kasno poslijepodne u bolnici, nakon što ih je pretukla skupina stranih državljana iz kolone automobila prema granici s Crnom Gorom

Kako neslužbeno doznaje HRT, otac i sin u automobilu su zaobilazili kilometarsku kolonu, pokušavajući doći do svoje kuće, no tad su ih presreli napadači, misleći da žele preko reda doći do granice.

Trojica napadača su privedena, a cijeli incident je snimljen. Snimku je objavio Dubrovački vjesnik, kojima je nešto više o incidentu ispričao načelnik Konavala Božo Lasić.

'Znam obojicu i jamčim da oni nisu izazvali incident. Svi ih u Konavlima znaju, i to su ugledni ljudi. Žao mi je da se ovakve stvari događaju, ali bojim se da se ovo može ponoviti. Zato sam i nadležnim službama uputio zahtjev da se na GP Karasović otvori još izlaza prema Crnoj Gori i da se sustav softverski pojača kako bi procedura skeniranja dokumenata išla puno brže', kaže Lasić.

Policija je zadržala dvojicu albanskih državljana u dobi od 23 i 42 godine, protiv kojih slijedi prijava za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.