I opet ja o njima! Ode bih im spjevala, kao i marljivim vrtlaricama i vrtlarima. Zbog njih, na burom odsječenom otoku jedem slasne, velike, domaće pomidore i klanjam se višoj sili zbog koje je stao trajektni promet
Lijepo je kad čovjek vrlo doslovno doživi kako je dio prirode odnosno da je ona, osim glavnasila u Svemiru, isto to i u njegovom životu.
Kad pukne olujna bura - sve staje. Ne vozetrajekti, vikendaši ne mogu na posao i na otoku se stvara jedna sasvimnova, pomalo obiteljska atmosfera.
Domaći, turisti, vikendaši svi smo uistom sosu, ali ne od pomidora, nego od morske soli koja nošena burom leti zrakom :).
I nitko se ne živcira. Svi prihvaćaju situaciju. Neki čak i uživaju ;).
Dan je idealan za branje plodova po otočkim vrtovima i kuhanje nekog slasnog, laganog, svježeg, domaćeg ručka. Pogledajte što sam ubrala, posnimila i od toga pokušala složiti burni menu za ručak ili čak - večeru. Obzirom na to hoće li danas krenuti trajekti ...
Ispijanje jutarnje kave i slaganje vrtnog menua s ...
... pogledom na vrt Zokijeve mame u ...
... omiljenom barbatskom beach baru ''Puntica''
U vrtu Zokijeve mame upravo zriju dinje ...
... mlada mrkva ...
... cikla ...
... pomidor ...
... ubrala Zokijeva mama :)
Nakon vrta Zokijeve mame, bura me odnijela do vrta morske mi bakice po salatu ...
... papriku ...
... mini rajčice ...
... tikvicu ...
... cvjetove tikvica ...
... kisele, nešpricane jabuke, kao predjelo ili umjesto grickalica ;)
... i lubenica za desert!
Dakle, burni menu je vegetarijanski;
predjelo:
mladim kozjim sirom punjeni i onda preprženi cvjetovi tikvica i salata od pomidora velikih i onih mini;
glavno jelo:
tikvice, mlada mrkva i cikla na grillu, s maslinovim uljem, ružmarinom i par kapi aceto balsamica i zelena salata s limunom i maslinovim uljem
desert:
lubenica
međuobroci:
grickanje zelenih, kiselih jabučica
Eko. Biti na burom odsječenom otoku je hit. Ne deblja, sunčano je, lokalno i veselo ;).
... ova nam stvar upravo svira u lokalnoj birtijici :)