za predsjednika

Ovih četvero SDP-ovaca nije podržalo Milanovića

01.07.2024 u 09:07

Bionic
Reading

SDP-ov Glavni odbor u subotu je većinom glasova podržao Zorana Milanovića kao predsjedničkog kandidata te stranke, no dok je Predsjedništvo jednoglasno podržalo tu ideju, na Glavnom odboru bilo je i onih koji su glasali suprotno

Glavni odbor SDP-a, koji broji 103 člana, odluku je donio velikom većinom glasova, no ipak četvero članova nije podržalo ideju da Milanović bude predsjednički kandidat te stranke.

Dvoje ih je bilo protiv, i to, kako doznaje Jutarnji list, Goran Perović Mungos, predsjednik SDP-ova savjeta za branitelje Zadarske županije, i Hrvoje Novak, vijećnik u Skupštini Krapinsko-zagorske županije iz Pregrade. Dvoje je pak bilo suzdržano - predsjednica Glavnog odbora Marija Lugarić te predsjednica rovinjskog SDP-a Maria Blažina. Ovih četvero članova Glavnog odbora nije pojasnilo svoje stavove.

Podsjetimo, Milanović je jedan od prvih koji je najavio kandidaturu za predsjedničke izbore. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao je da su u raspravi koja je prethodila glasanju svi bili suglasni da Milanović dijeli vrijednosti SDP-a.

'Kao predsjednik Republike bio je brana totalnom preuzimanju države od strane HDZ-a i da zbog svega onoga dobrog što je napravio za vrijeme svojeg mandata treba biti SDP-ov kandidat za predsjednika Republike i Milanović je SDP-ov kandidat za predsjednika Republike, a vjerujem da će uskoro slijediti podrška i drugih stranaka', rekao je Grbin.

  • +13
Milanović i Grbin Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL