objavio kandidaturu

Milanović potvrdio da ide po drugi mandat na Pantovčak: Ovo su moji aduti

26.06.2024 u 12:56

Bionic
Reading

Predsjednik RH Zoran Milanović u srijedu je nazočio svečanom otvorenju Cravaticum – boutique muzeja kravate u Zagrebu, nakon čega je dao kratku izjavu za medije u kojoj je objavio svoju kandidaturu za drugi mandat predsjednika

Večernji list je u današnjem broju objavio da će Glavni odbor SDP-a u subotu dati potporu Milanoviću za još jedan mandat na Pantovčaku, što bi značilo da će on najkasnije do tog dana objaviti svoju kandidaturu.

'Evo sad. Očekujem podršku SDP-a, trebat će mi iz niza razloga, organizacijski, da me ne pokradu... Imam najviše znanja i iskustva od svih kandidata. To nije uvijek presudno, ali to su moji aduti', odgovorio je Milanović na pitanje kada će objaviti da ide u utrku po drugi mandat. Već se duže vrijeme u javnosti očekivalo da će Milanović ići po još jedan mandat predsjednika države, pogotovo nakon što nije uspio postati premijerom nakon parlamentarnih izbora.

  • +10
Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Podsjetimo, postao je predsjednikom na izborima 2019./'20. na kojima je u drugom krugu pobijedio tadašnju predsjednicu i kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović. Izbore za predsjednika RH raspisuje Vlada, prvi krug trebao bi se održati krajem godine, ako nijedan kandidat ne dobije više od 50 posto glasova, u drugi krug idu dva kandidata s najviše osvojenih glasova, a on će se održati dva tjedna nakon prvoga. Mandat predsjednika traje pet godina.