VELIKA POLICIJSKA AKCIJA

Ovo su kuće Ljubičića i Pripuza koje su noćas pretresene

20.10.2014 u 11:33

Kuće Slobodana Ljubičića i Petra Pripuza

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

Bionic
Reading

Policija je, osim stana Milana Bandića u Bužanovoj, pretresla domove direktora Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i Petra Pripuza, vlasnika CIOS-a

Jutros je policija krenula u pretres Pripuzove tvrtke na zagrebačkom Jankomiru. 'U ovim trenucima policija i tužitelji pretresaju zagrebačko Gradsko poglavarstvo, Holding i prostorije CIOS-a, što bi moglo potrajati do poslijepodnevnih sati', rekao nam je odvjetnik uhićenog Slobodana Ljubičića Veljko Miljević. 'Nakon pretresa osumnjičenici će biti dovedeni na ispitivanje u USKOK', dodao je Miljević.

Podsjetimo, Ljubičić je šef Zagrebačkog holdinga i na njegovom je čelu bio od 2006. do kraja 2008, kada je smijenjen zbog afere s premlaćivanjem Igora Rađenovića, tadašnjeg direktora Zagrebačkih cesta. Kasnije se pokazalo da Ljubičić nema veze s time, no Bandić ga je smijenio 'zbog medijske buke i harange koja se digla oko mutnih poslova u Zagrebačkim cestama', kako je kazao.

Podsjetimo, mediji su ranije pisali kako Ljubičić posjeduje pola vile na Pantovčaku, stan na Trešnjevci od 40 kvadrata, kuću u Vrapču, zemljište u Markuševcu…Imao je i stan u Španskom od 47 kvadarat, no stan je u međuvremenu prodao.

'Od 1990. do 2000. godine bio sam privatni poduzetnik i stekao sam nekretnine te na njih uredno platio porez. Podatak o podrijetlu novca postoji u Poreznoj upravi', poručio je Ljubičić 2007. godine.