hajdašev suparnik

Paunović predložen za predsjednika Glavnog odbora SDP-a

10.10.2024 u 20:10

Bionic
Reading

Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik SDP-a, sazvao je drugu sjednicu vodstva stranke u samo tjedan dana. Predsjedništvo SDP-a sastaje se uoči konstituirajuće sjednice Glavnog odbora, a kako doznaje HRT, za predsjednika Glavnog odbora predložen Zoran Paunović, glavni konkurent Siniše Hajdaša Dončića s nedavnih unutarstranačkih izbora

Siniša Hajdaš Dončić, doznaje HRT, Predsjedništvu je službeno predložio da se za čelno mjesto Glavnog odbora predloži Zoran Paunović. Paunović je tu ponudu već prihvatio.

Peđa Grbin sutra bi u Hrvatskom saboru trebao biti potvrđen za novog potpredsjednika Sabora, umjesto Siniše Hajdaša Dončića.

No, kako kaže novinarka Tatjana Munižaba na HRT-u, već prekosutra bi na tu funkciju mogao podnijeti ostavku. Može se to zaključiti prema pričama koje kruže u SDP-u, a koje kažu da je navodno Peđa Grbin zaprijetio Siniši Hajdašu Dončiću upravo ostavkom ako ostane pri odluci da šefa splitskog SDP-a Davora Matijevića imenuje na najvažniju funkciju za južnu Hrvatsku, izvršnog tajnika. Dijelu vodstva SDP-a navodno je moralno neprihvatljivo i za stranku štetno da osoba koja se spominje u kontekstu lažiranja nedavnih unutarstranačkih izbora bude postavljena na tako važnu funkciju. 

Čeka se subotai Glavni odbor, reakcija Zorana Paunovića, novog predsjednika novog Glavnog odbora koji donosi konačne odluke, pa će tako i potvrditi novog starog glavnog tajnika stranke (Marko Krička) koji ostaje iz Grbinova vremena, kao i financijskog direktora (Igor Cigula), a birat će se novi politički tajnik jer je dosadašnja politička tajnica Mirela Ahmetović postala potpredsjednica stranke. Na njezino mjesto političkog tajnika dolazi saborski zastupnik Saša Đujić.