Duž Jadranske magistrale restorani turistima nude domaće specijalitete
Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić
Duž Jadranske magistrale restorani turistima nude domaće specijalitete
Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić
Pečena janjetina, pečena kokoš, kruh ispod peke i sve uz cestu. Od prolaska Dalmatine prema jugu, biznis s pečenjem na ražnju na ličkoj magistrali gotovo da je izumro, ali zato u Dalmaciji još uvijek cvjeta
Gotovo da nema mjesta na potezu od Zadra do Cavtata u kojem, vozeći se Jadranskom magistralom, nećete naletjeti na natpis 'Pečeno' uz limene 'krematorije' na otvorenom. Unatoč temperaturama i preko 35 stupnjeva Celzijusa, janjci su se vrtjeli u Tisnom gdje ih je uhvatio fotoreporter Pixsella.
S obzirom na količinu koja se našla na ražnju, nema dvojbe da je i potražnja bila velika. A stado nisu napali vukovi…