'nije puklo'

Penava o odnosu s Radićem: 'Pozdravimo se… Komuniciramo kad se vidimo'

16.08.2024 u 21:37

Bionic
Reading

Do 15 sati u utorak županijske organizacije Domovinskog pokreta (DP) moraju odrediti delegate za izborni stranački sabor koji će se održati za 15 dana

Stranački predsjednik Ivan Penava je rekao da će se na njemu dobiti odgovor na pitanje 'koja je nova konstelacija DP-a koja će voditi računa o procesima'.

'Dakle, tko će biti predsjednik, tko će biti zamjenika predsjednika…', rekao je predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava za RTL Danas.

O kandidaturi Marija Radića kratko je rekao da 'svatko tko može doprinijeti i još boljem radu DP-a je dobrodošao'.

Penava kaže da je posljednji put vidio Radića na ukopu Bartuličinog brata. Nakon toga je Radić otišao na godišnji odmor na Korčulu i nisu se čuli. Na pitanje gdje je puklo među njima, Penava tvrdi:

'Nije puklo. Ne mogu reći da nismo u dobrim odnosima. Što znače dobri odnosi?! Pozdravimo se… Komuniciramo kad se vidimo, kad imamo potrebu. Kad se bilo kome otvori pozicija da bude ministar, jasno je kad to ne popunite, dolaze neki drugi ljudi da to popune', rekao je Penava.

Kaže kako se u DP-u izbori odvijaju identično kao i svi raniji izbori. Ističe kako nije bilo odugovlačenja.

Penava kaže da mu je rano još govoriti hoće li podržati HDZ-ovog kandidata na predsjedničkim izborima. Naglasio je kako ih čeka izuzetno važna utakmica, a to su lokalni izbori u svibnju te bi bilo 'vrlo nerealno i nerazumno prosipati ogromnu energiju za predsjedničke izbore'. Ipak vjeruje da će većina stranačkih tijela dati potporu HDZ-ovom kandidatu.

Što se tiče Thompsona i koncerta u Imotskom kaže da sve vezano za Hrvatsku kreće s Domovinskim ratom, a tu spada i HOS i to je točka koju on i DP brane od svih. Što se tiče pjevanja spornih pjesama, Penava kaže: 'Nama kontekst te priče koja se veže uz totalitarne sisteme, ne treba', zaključio je.