izbori zaključeni

Penava: 'Sada smo homogeniji i spremni za nove izazove'

04.09.2024 u 15:11

Bionic
Reading

Predsjednik DP-a Ivan Penava poručio je u srijedu kako u stranci nakon unutarstranačkih izbora koji su završili odlaskom dijela članstva ima povjerenje većine, a potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić ustvrdio je kako s DP-om imaju čvrstu većinu i uvjeren je da će 'normalno funkcionirati'

'Onaj tko je izgubio ima se pravo ljutiti, no mi smo tu priču zaključili. Vrijeme izbora smo ciljali kada su godišnji izbori i mnogi su u relaksiranom stanju, a prije jeseni kada punim pogonom krećemo raditi. I HDZ je to učinio nešto prije nas. Sada smo homogeniji i spremni za nove izazove', rekao je Penava nakon što je s ministrom graditeljstva i državne imovine Brankom Bačićem u Vukovaru potpisao niz ugovora.

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić kazao je kako je vladajuća većina i dalje sigurna i stabilna u Hrvatskom saboru te nije želio komentirati događanja u DP-u.

'Kao što je Ivan Penava rekao, izbori u DP-u su završeni, Penava i njegova lista su dobili značajnu većinu i time on ima legitimitet za vođenje stranke. Što se nakon toga dogodilo nemam namjeru komentirati', rekao je Bačić.

  • +15
Izborni sabor Domovinskog pokreta u hotelu Internacional Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec

Kazao je i kako je u ovom trenutku u Saboru 78 ruku vladajućih.

'Imamo čvrstu većinu s DP-om i uvjeren sam da ćemo s tim normalno funkcionirati. Bitno je da su tih 78 zastupnika čvrsti, pouzdani i odgovorni. Stabilna većina projicira stabilnu Vladu, a bez toga nema uspjeha', poručio je Branko Bačić.

Novinare je zanimalo i očekuje li da DP podrži HDZ-ovog kandidata za predsjednika, Republike Dragana Primorca na što je kazao kako o tome nije bilo razgovora te u HDZ-u čekaju da DP donese svoju odluku.